Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς με την Γ/Γ Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης - OlaDeka

Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς με την Γ/Γ Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Συνάντηση με τη Γεν. Γραμματέα Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης του Υπουργείου Παιδείας, κ. Αναστασία Γκίκα

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς μαζί με τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς και την αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Δυτ. Μακεδονίας πραγματοποίησε συνάντηση την, Κυριακή 26/01/2020 και ώρα 09:00π.μ., με τη  Γεν. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κυρία Γκίκα Αναστασία στο ξενοδοχείο “Λιμναίο”.

   Τα μέλη του ΔΣ, που παραβρέθηκαν, μαζί με τους αιρετούς την ενημέρωσαν και συζήτησαν μαζί της τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Νομό μας και τα τρέχοντα τοπικά ζητήματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς και παρακωλύουν ή δυσχεραίνουν το έργο τους και γενικότερα που αφορούν την εκπαίδευση.

   Ο Νομός Καστοριάς είναι ένας ακριτικός νομός που  μαστίζεται από την ανεργία.  Η οικονομική κρίση που πλήττει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ήρθε να επιδεινώσει την κατάσταση με δραματικό τρόπο. Τόσο η πόλη , πολύ περισσότερο δε τα χωριά της, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, βλέποντας τον πληθυσμό τους να μειώνεται ραγδαία. Η ποιότητα ζωής των κατοίκων της  έχει υποβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα.  Πιστεύουμε πως η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δομών της εκπαίδευσης  σε όλες τις βαθμίδες  θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ανακούφιση της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής και στη συγκράτηση του πληθυσμού,  συντελώντας στην αναβάθμιση του τόπου.

   Η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού ακόμα και σήμερα, η ανεπάρκεια σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής σε πολλές σχολικές μονάδες, η ελλιπής έως ανύπαρκτη συντήρηση των κτηρίων δυσχεραίνουν το έργο μας.

   Τέλος, γνωρίζοντας τις ανάγκες των σχολείων μας και λαμβάνοντας υπόψη ότι  οι Δημοτικές Αρχές βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση ,  με έγγραφη επιστολή ζητήσαμε τα παρακάτω:

·        Ενίσχυση των σχολικών μονάδων του νομού μας με υλικοτεχνική υποδομή.

·        Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους ( καύσιμα, συντήρηση σχολείων, καθαριότητα).

·        Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων ΠΕ 70 και ειδικοτήτων.

·        Δρομολόγηση μόνιμων διορισμών.

·        Κάλυψη όλων των οργανικών κενών στην Ειδική Αγωγή με μόνιμους διορισμούς.

·        Όχι υποβιβασμοί ή συγχωνεύσεις σχολείων μόνο με  « λογιστικά» κριτήρια όπως προκύπτουν από το my school , αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες καιρικές και γεωμορφολογικές συνθήκες της περιοχής.

·        Άμεση λειτουργία  των ΔΥΕΠ και ΖΕΠ στο νομό μας και ένταξη των προσφυγόπουλων στις δομές εκπαίδευσης.

·        Κατάργηση του άρθρου 50 του πρόσφατου νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από τη Βουλή, που όχι μόνο υποβαθμίζει αλλά αναιρεί και καταδικάζει  το συνολικό σκοπό  της  Δημόσιας Παιδείας.

   Η Γεν. Γραμματέας Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης του Υπουργείου Παιδείας δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματά μας και υποσχέθηκε πως θα συμβάλλει στην επίλυση όσων προβλημάτων εφάπτονται στην αρμοδιότητά της και μας ενημέρωσε από τη μεριά της για την πρόθεση του Υπουργείου να ακολουθηθεί ένα χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές με απώτερο σκοπό την έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τον προγραμματισμό των οικογενειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

   Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                              Η Γεν. Γραμματέας

               Βόλτση Αγγελική                                Κώστα Θάλεια

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria