Πόλεμος στο διαδίκτυο ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χάκερ

Αρχική » Ελλάδα » Πόλεμος στο διαδίκτυο ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χάκερ

Μέσα σε ένα 24ωρο οι κυβερνοεπιθέσεις πάνε κι έρχονται ανάμεσα στις δύο πλευρές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο 24ωρο κυβερνοπόλεμος ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χάκερ. Οι Anonymous Greece δεν άφησαν αναπάντητη την τουρκική επίθεση και «έριξαν» σήμερα, Σάββατο, τούρκικες ιστοσελίδες. Η αρχή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής όταν η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler «χτύπησε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες. Ανάμεσά τους ήταν της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών κ.λπ., όπως ανέφεραν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Open TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη.

Η κυβερνοεπίθεση επιβεβαιώθηκε από την Αθήνα, ενώ τις επόμενες μέρες πρόκειται να εκπονηθεί σχέδιο την θωράκιση από τέτοιου είδους επιθέσεις. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκαν τα κρατικά sites. Μάλιστα χρειάστηκαν κάποιο διάστημα για να επανέλθουν και να είναι ξανά στον «αέρα». Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μία μέρα μετά το ταξίδι- θρίλερ στην Αθήνα του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απάντηση του Χαφτάρ.

Η φωτογραφία από το σάιτ του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών την ώρα της επίθεσης:

istoselida.png

Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα της ΕΥΠ την ώρα της επίθεσης 

eyp-hackers.png

Η ανάρτηση των Τούρκων χάκερ στο Facebook

Στο μήνυμά τους στη σελίδα τους στο facebook, οι Τούρκοι χάκερ δείχνουν ξεκάθαρα την ενόχλησή τους για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη. Το μήνυμα αναφέρει: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Η Ελλάδα άρχισε πάλι να έχει φαγούρα. Είπαμε να ξυθούμε κι εμείς λίγο! Μέχρι να το αποφασίσουμε εμείς, σύνδεση γιοκ! Ελλάδα, μαζέψου!».

Οι Anonymous Greece «έριξαν» τούρκικες ιστοσελίδες

Στο στόχαστρο των Anonymous Greece βρέθηκαν τούρκικες ιστοσελίδες, ως απάντηση στη χθεσινή κυβερνοεπίθεση. Οπως χτύπησαν οι Τούρκοι χθες, έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούργια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες» αναφέρουν στο μήνυμά τους.

Η λίστα με τα sites που χτυπήθηκαν είναι η ακόλουθη:

1. 112 Emergency Call number

2. Sabah Email Service

3. Hurriyer Email Service

4. 112 Emrgency Email Service

5. Turkish Police ( EGM ) Email Service

6. Saglik Email service

7. Ekonomi Email service

8. Enerji Email service

9. SIP-VOIP of Turkish Enerji

10. MIT Email service

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια