Κινητά ακτινοβολία sar: Η λίστα του 2020

Αρχική » Τεχνολογία » Κινητά ακτινοβολία sar: Η λίστα του 2020

Κινητά ακτινοβολία sar: Νέα μελέτη φέρνει στο φως ποια κινητά είναι λιγότερο επιβλαβή για την υγεία. Ουσιαστικά ποια εκπέμπουν λιγότερη ακτινοβολία.

Κινητά ακτινοβολία sar: Στην κινητή τηλεφωνία αποδεδειγμένα υπάρχουν κινητές συσκευές, οι οποίες είναι περισσότερο επιβλαβείς στην υγεία και αντιστρόφως αυτές που προκαλούν το λιγότερο κακό. Σύμφωνα με μελέτη, από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία της Γερμανίας, προκύπτει η λίστα με συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα τα οποία όταν τοποθετηθούν στο αυτί εκπέμπουν χαμηλά ποσοστά ακτινοβολίας.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίστηκαν, τα smartphones που φαίνεται να εκπέμπουν το χαμηλότερο επίπεδο ακτινοβολίας είναι τα Samsung Galaxy Note8 και ZTE Axon Elite με ρυθμό απορρόφησης 0,17 watt ανά χιλιόγραμμο. Ουσιαστικά, παράλληλα με τη Nokia, τα κινητά της Samsung κατακτούν την πρώτη θέση, με οκτώ στα smartphones της εν λόγω λίστας να προέρχονται από την εταιρεία της Νότιας Κορέας. Αυτό, φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με την «ανταγωνίστρια» Apple.

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο iPhone κατέχουν μια θέση στη λίστα με τα κινητά που εκπέμπουν την μεγαλύτερη ακτινοβολία, σε σύγκριση με τη Samsung που δεν βρίσκεται καν στη λίστα. Παρόλο που δεν υπάρχει μια κατευθυντήρια γραμμή για τον προσδιορισμό «ασφαλούς» εκπομπής ακτινοβολίας ενός τηλεφώνου, η γερμανική «Der Blaue Engel» (Blue Angel) πιστοποιεί ότι προτιμητέα είναι τα τηλέφωνα με ρυθμό απορρόφησης μικρότερο των 0,60 watts ανά χιλιόγραμμο. Όλα, λοιπόν, τα τηλέφωνα που παρουσιάζονται παρακάτω έχουν ρυθμό απορρόφησης κάτω από το προαναφερθέν επίπεδο.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια