Εκδήλωση με θέμα: «“Απόντες” στη γενέθλια γη» - OlaDeka

Εκδήλωση με θέμα: «“Απόντες” στη γενέθλια γη»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με το γενικό τίτλο «Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις της ιστορίας των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος στις πόλεις της Περιφέρειάς μας που υπήρχαν εβραϊκές κοινότητες την Καστοριά (18-19/1/2020) και Φλώρινα (26/1/2020). Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τους αντίστοιχους Δήμους.

Ιδιαίτερα συγκινητική για τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία ήταν η ημερίδα της Φλώρινας με τον ειδικότερο τίτλο «Απόντες» στη Γενέθλια Γη, που έκλεισε και τον κύκλο εκδηλώσεων, στην επιτυχία της οποίας συνέβαλλαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα η οποία και χαιρέτησε την εκδήλωση εκ μέρους του Υπουργείου. Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο κος Σολομών Παρέντε ως εκπρόσωπος του κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Στην ημερίδα από έγκριτους εισηγητές παρουσιάστηκε η ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της πόλης και ξεδιπλώθηκαν εικόνες, περιγραφές και συναισθήματα που χαρακτήριζαν τις σχέσεις που υπήρχαν ανάμεσα στην εβραϊκή κοινότητα και τους υπόλοιπους Φλωρινιώτες.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν διδακτικές τεχνικές και προσεγγίσεις που μπορούν να θωρακίσουν τους μαθητές μας απέναντι σε τέτοια φριχτά φαινόμενα όπως το Ολοκαύτωμα και τονίστηκε ο ρόλος της εκπαίδευσης για την υπεράσπιση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ευχαριστεί θερμά όλους όσους τίμησαν τον κύκλο εκδηλώσεων με αφορμή την ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

1

2

3

4

5

6

7

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria