Απειλεί η Τεχεράνη για τον θάνατο Σουλεϊμανί – «Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν» - OlaDeka

Απειλεί η Τεχεράνη για τον θάνατο Σουλεϊμανί – «Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν»

Μιλά για σκληρή εκδίκηση «στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή»

Καζάνι που βράζει είναι και πάλι η Μέση Ανατολή μετά την αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα εκδικηθεί για τον θάνατο του στρατηγού «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος».

Το Ιράν θεωρεί υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τον φόνο του διοικητή της Δύναμης Κοντς, προσθέτει το Συμβούλιο Ασφαλείας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσινγκτον» στην περιοχή.

«Το καθεστώς των ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτού του εγκληματικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας και η Αμερική δεν θα γλιτώσει εύκολα από τις συνέπειές της», πρόσθεσε.

«Η Αμερική πρέπει να ξέρει ότι η εγκληματική επίθεσή της εναντίον του στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν το σοβαρότερο λάθος της χώρας (…) Αυτοί οι εγκληματίες θα υποστούν τη σκληρή εκδίκηση (…) στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Στο πλευρό της Τεχεράνης ο Άσαντ

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, το καθεστώς του οποίου στηρίζεται στρατιωτικά από την Τεχεράνη, κατήγγειλε την αμερικανική αεροπορική επιδρομή, διαβεβαιώνοντας ότι η συμβολή του Σουλεϊμανί στον συριακό στρατό «δεν θα ξεχαστεί».

«Ο συριακός λαός δεν θα λησμονήσει την παρουσία του στο πλευρό του αραβικού συριακού στρατού για την άμυνα της Συρίας απέναντι στην τρομοκρατία και τους υποστηρικτές της», ανέφερε ο Άσαντ σε επιστολή του που απευθύνεται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε επίσης τον φόνο του Σουλεϊμανί, κάνοντας λόγο για «εγκληματική επιθετικότητα» των ΗΠΑ που παραπέμπει «σε εγκληματικές συμμορίες».

Χαμενεΐ-στρατηγοί-741x486

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria