Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Ο χρόνος της συνομιλίας έχει ιδιαίτερη σημασία

Αρχική » Ελλάδα » Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για μια πρωτοβουλία του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κάλεσε το Νίκο Δένδια όταν έμαθε ότι έρχεται αύριο στην Κωνσταντινούπολη για ιδιωτική επίσκεψη λόγω των Χριστουγέννων. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας του ούτε και για το αν επίκειται κάποια συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Πάντως, ο χρόνος της συνομιλίας έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι διεξήχθη στη σκιά των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο και σε μία περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών δεν βρίσκονται και στο καλύτερο επίπεδο.

Το τηλεφώνημα του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών έγινε μόλις μία ημέρα πριν την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη. Ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη, όπου την Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, θα παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας θα γίνει δεκτός στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίο.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια