Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Αρχική » Ελλάδα » Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Λονδίνο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Το αποκάλυψε ο Τούρκος πρόεδρος πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο

Μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου λίγο πριν από την αναχώρησή του για το Λονδίνο εκεί που θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της συμμαχίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι θα δει τον Έλληνα πρωθυπουργό στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η είδηση επιβεβαιώνεται κι από το Μέγαρο Μαξίμου με την ελληνική πλευρά να αναφέρει ότι η συνάντηση θα γίνει αύριο, Τετάρτη.

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ζήτησε να συναντηθούμε. Και θα τα συζητήσουμε όλα αυτά εκεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ξεκαθαρίζοντας βέβαια εκ των προτέρων ότι δεν συζητάει με κανέναν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα μπορεί να προβεί σε όποια βήματα θέλει. Όπως διατηρούμε κι εμείς το δικαίωμα να προβούμε στα δικά μας. Και θα προβούμε κι εμείς στα δικά μας. Ό,τι χρειαστεί και αν χρειαστεί ανά πάσα στιγμή θα γίνει. Αλλά θέλω να γνωρίζετε το εξής. Και όλα τα έθνη να το μάθουν. Η Ελλάδα, η Αίγυπτος και στην άλλη πλευρά και η Νότια Κύπρος, ό,τι και να κάνουν οι τρεις τους, πλέον δεν επηρεάζουν τα βήματά μας με τη Λιβύη. Γιατί εμείς συμφωνήσαμε γραπτώς με τη Λιβύη, υπογράψαμε. Και πιστεύω ότι θα έρθει στη βουλή και θα περάσει με συντριπτική πλειοψηφία. Κι αφού περάσει από τη βουλή, έπειτα θα αρχίσει να ισχύει», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι και η Γαλλία ενδεχομένως να ενοχληθεί από τη συμφωνία με τη Λιβύη, αλλά δεν θα συζητήσει με κανέναν τα δικαιώματά της στην ανατ. Μεσόγειο.

«Η Γαλλία μπορεί να ενοχληθεί σοβαρά από το τελευταίο γεγονός στην ανατ. Μεσόγειο. Η συμφωνία με τη Λιβύη μπορεί να τους ενοχλήσει σοβαρά. Και σε περίπτωση που φέρουν εκείνοι το θέμα στο προσκήνιο, εμείς θα τους πούμε ότι ‘το βήμα που κάναμε με τη Λιβύη αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και της Λιβύης και της Τουρκίας και δεν συζητάμε μαζί σας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα’. Και αυτό θα τους το ξεκαθαρίσουμε. Δεν συζητάμε δικαιώματα που αποτελούν κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πρέσβη της Λιβύης στην Ελλάδα, προεξοφλώντας ότι «κατά πάσα πιθανότητα ο πρέσβης της Λιβύης θα απελαθεί» την Πέμπτη.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια