Πατσίκας στο Sputnik: «Κύριε Μητσοτάκη, η Συμφωνία των Πρεσπών θα ρίξει κι εσάς» - OlaDeka

Πατσίκας στο Sputnik: «Κύριε Μητσοτάκη, η Συμφωνία των Πρεσπών θα ρίξει κι εσάς»

Δεν προκαλούν έκπληξη οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Financial Times, ενόψει της επίσκεψής του στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Ελληνικής Πολιτικής Συνείδησης», Μιχάλη Πατσίκα. «Ο πρωθυπουργός είναι απόλυτα δεμένος στο άρμα της Γερμανίας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sputnik.

Την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα «Financial Times». «Ελπίζω ότι αυτό το λάθος θα διορθωθεί» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ασκώντας κριτική στην πρόσφατη απόφαση της Γαλλίας να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή διεύρυνση των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

Στο ίδιο πλαίσιο, παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε για το ζήτημα της φερόμενης «ρωσικής παρέμβασης» στα δυτικά Βαλκάνια, δίνοντας την παρακάτω απάντηση: «Ήμουν ανήσυχος, είμαι ανήσυχος και θα συνεχίσω να είμαι ανήσυχος. Γι’ αυτό νομίζω ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σ.σ. μπλόκο στην ένταξη των Σκοπίων) θα πρέπει να αναθεωρηθεί το 2020».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού»

Δεν προκαλούν έκπληξη οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Financial Times, ενόψει της επίσκεψής του στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της «Ελληνικής Πολιτικής Συνείδησης», Μιχάλη Πατσίκα. «Κάνει ξεκάθαρο για ακόμη μια φορά, αυτό που έλεγε από την ώρα που έγινε Πρωθυπουργός, ότι δηλαδή θα τηρήσει και θα τιμήσει την προδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, που πέρασε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο κύριος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, δήλωνε, ότι εφόσον οι Έλληνες πολίτες τον εμπιστευθούν ως πρωθυπουργό, θα αρνηθεί κατηγορηματικά ότι η συμφωνία των Πρεσπών σχετίζεται με τη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε. Έλεγε ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει στο ακέραιο όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τώρα, απόλυτα δεμένος στο άρμα της Γερμανίας και της κυρίας Μέρκελ μας λέει ότι “πρέπει να διορθωθεί αυτό το λάθος” αναφερόμενος στο βέτο της Γαλλίας.

Πρόκειται για πλήρη αναδίπλωση από αυτά που δήλωνε, με στόμφο, πριν γίνει πρωθυπουργός», σχολίασε ο κύριος Πατσίκας, εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Και συμπλήρωσε:

«Ο κύριος Μητσοτάκης κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και υφάρπαξε την ψήφο του, δηλώνοντας προεκλογικά ότι θα αγωνιστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αμβλύνει τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας και για να θωρακίσει τη χώρα έναντι των κινδύνων που εγκυμονεί. Πλέον, ο κύριος Πρωθυπουργός, ως εγγυητής της κατάπτυστης συμφωνίας, κλείνει τα μάτια στους πολλούς λόγους ακυρότητάς της. Προφανώς, οι λόγοι ακυρότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτοί που συνετέλεσαν, στο να μην έχει κατατεθεί ακόμη προς κύρωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο για την ονοματοδοσία κρατών. Είναι ο μόνος Ληξίαρχος. Τους αναφέρω, λοιπόν, επιγραμματικά:

  1. Καμία δικαιοδοσία του κυρίου Νίμιτς βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ να φέρει συμφωνία πέραν του ονόματος.
  2. Άκυρο Δημοψήφισμα στα Σκόπια.
  3. Μη υπογραφή της από τον πρόεδρο των Σκοπίων
  4. Αντισυνταγματική κύρωση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο
  5. Αγνόηση της βούλησης του Ελληνικού Λαού, και τόσοι άλλα.

Προφανέστατα, ο κύριος Μητσοτάκης επιθυμεί να δημιουργηθούν δεδομένα με την είσοδο των Σκοπίων στην Ε.Ε. Γι’ αυτό δηλώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ένταξή τους. Γι’ αυτό πριμοδοτεί δηλώσεις υπουργών του, όπως του Άδωνι Γεωργιάδη, που δήλωσε ότι ούτε ο Μέγας Αλέξανδρος θα μπορούσε να την ακυρώσει».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ρίξει και αυτή την κυβέρνηση»

Σύμφωνα με τον κύριο Πατσίκα, «αυτή η άκυρη και παράνομη συμφωνία έχει καταπατηθεί πολλές φορές από την πλευρά του γειτονικού κράτους και όμως δεν έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες, ούτε συστάσεις προς τους γείτονες. Όταν μέσα στη συνεδρίαση του Λαϊκού Κόμματος, Ευρωπαίοι ηγέτες αποκαλούσαν την γείτονα χώρα “Μακεδονία”, ο κύριος Μητσοτάκης δεν ένιωσε την ανάγκη να κάνει την παραμικρή παρέμβαση.

Η ανησυχία του κ. Μητσοτάκη παραμένει μόνο στις όποιες παρεμβάσεις της Ρωσίας, αδιαφορώντας για τις παρεμβάσεις των ηγετών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αδιαφορεί για τις επίσημες καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών και στις δύο χώρες, προκειμένου να κυρώσουν την συμφωνία. Αντί να διευρύνει τις συμμαχίες με χώρες που θα μπορούσαν να μας στηρίξουν στα εθνικά θέματα, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον, ακολουθεί την ίδια εγκληματική πολιτική, των προηγούμενων κυβερνήσεων, της μονομερούς και μονόπλευρης εξωτερικής πολιτικής».

Ο επικεφαλής της «Ελληνικής Πολιτικής Συνείδησης» επέμεινε στην άποψή του, ότι η Συμφωνία αυτή, πέραν των λόγων που προανέφερε, δεν ενισχύει την ειρήνη στην περιοχή. «Απόδειξη ότι έχει προκληθεί πολιτική αστάθεια, με άγνωστες εξελίξεις στο κράτος των Σκοπίων».

Και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές δηλώσεις ότι με την υπογραφή της Συμφωνίας το γειτονικό κράτος φεύγει από τον ισχυρό εναγκαλισμό του με την Τουρκία αποδείχτηκαν έωλες. Από τα λεγόμενα της Τουρκίας, βλέπουμε ότι οι Πρέσπες δεν εξυπηρέτησαν απολύτως τίποτα, αντιθέτως, όμως, έχουν προκαλέσει ένα νέο σημείο τριβής σε μια περιοχή που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί από σταθερότητα, λόγω των πιέσεων που συνεχίζονται χωρίς αποκλιμάκωση.

Φωνές που ακούγονται μέσα στη ΝΔ, φθάνουν μέχρι την “αποδέσμευση”, μην τολμώντας να μιλήσουν για ακύρωσή της. Εάν τους είναι τόσο δύσκολο, ας καταφύγουν στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, με ένα σαφέστατο ερώτημα που θα θέσουν σε δημοψήφισμα. Ειδάλλως, λειτουργούν μόνο ως βαλβίδα εκτόνωσης για το στενό κομματικό ακροατήριο».

Καταλήγοντας, ο κύριος Πατσίκας, είπε:

Κύριε Μητσοτάκη, το ψέμα δεν δημιουργεί δίκαιο. Τα μνημόνια και η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας έριξαν πολλές κυβερνήσεις. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα ρίξει και εσάς, όπως συνέβη με τον προκάτοχό σας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria