Ανακάλεσε την επιχορήγηση ο Πέτσας μετά τον ντόρο με τις 200.000 ευρώ σε «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα» - OlaDeka

Ανακάλεσε την επιχορήγηση ο Πέτσας μετά τον ντόρο με τις 200.000 ευρώ σε «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα»

Μετά τον ντόρο και την έντονη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για τις 200.000 ευρώ ως κρατική επιχορήγηση στις εφημερίδες «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα», αλλά και σε άλλες με… έναν εργαζόμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακάλεσε!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακάλεσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση -της 12ης Δεκεμβρίου- υπαγωγής δικαιούχων στο σχετικό πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας!

  • Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την έντονη αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για τις 200.000 ευρώ ως κρατική επιχορήγηση στις εφημερίδες «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα», αλλά και σε άλλες, με… έναν εργαζόμενο, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει και να καλέσει, μάλιστα, τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τα θέματα Τύπου, τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 11:30, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, «προκειμένου να εκφράσουν, αν το επιθυμούν, τις προτάσεις τους», όπως τονίζει ο κος Πέτσας.

Θυμίζουμε, η ενίσχυση με το ποσό των 200.000 ευρώ, μεταξύ άλλων, των εφημερίδων «Μακελειό» του Στέφανου Χίου και της ακροδεξιάς «Ελεύθερης Ώρας», αλλά και της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας «ΜΠΑΜ» των τριών εργαζομένων και της «Κιβωτού της Ορθοδοξίας» των πέντε εργαζομένων, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις, όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και από απλούς πολίτες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε λόγο για «απόφαση που προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατίας και δικαίου».

Και προσθέτει: «Η παροχή δημοσίου χρήματος σε μια φυλλάδα που βρίθει ακροδεξιών, ρατσιστικών και πολλές φορές ανοιχτά φιλοχουντικών απόψεων, είναι μια άκρως προκλητική ενέργεια. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη για τη συγκεκριμένη απόφαση».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέρει πως του προκάλεσε έκπληξη η δήλωση του κου Χαρίτση, καθώς «η Κοινή Υπουργική Απόφαση (υπ’ αριθμ. 338/12.12.2019) εφαρμόζει πλήρως όσα ψήφισε και υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση (σχετ. άρθ. 51 του ν. 4609/2019/ΦΕΚ 67/Α’ και παρ. 7 της υπ’ αριθμ. 107/18.06.2019/ΦΕΚ 2355/Β’ ΚΥΑ)».

Σε μια εποχή, πάντως, που ο Τύπος συνεχίζει, πιο πολύ από ποτέ, να «πονά», προφανώς και είναι καλοδεχούμενη η κρατική ενίσχυση. Ωστόσο, θα έπρεπε να γίνει καλύτερη αξιολόγηση από την κυβέρνηση, ώστε να μη λαμβάνουν χρήματα Μέσα με ακραίο λόγο, που προάγουν το μίσος και τις διακρίσεις…

Πηγή

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria