ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ 6 ΤΜΗΜΑΤΩΝ: ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ 6 ΤΜΗΜΑΤΩΝ: ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαφωνεί με την κυβέρνηση αλλά θυμάται ότι ως βουλευτής είχε στηλιτεύσει τον τρόπο ίδρυσής τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από την έναρξη της σημερινής (8/11) συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, ο  Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ρωτήθηκε σχετικά με την αναστολή έναρξης λειτουργίας 6 τμημάτων του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κι απάντησε ως εξής:

«Έχω επικοινωνήσει με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη βιωσιμότητα των σχολών και τμημάτων αυτών που τίθενται σε αναστολή.  Η πρυτανική αρχή θα αναλάβει την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας. Τα δύο αυτά κριτήρια της βιωσιμότητας και σκοπιμότητας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα είναι κι αυτά που θα κρίνουν, στο στάδιο της αξιολόγησης, τη λειτουργία των τμημάτων αυτών. Με σωστή κι υπεύθυνη δουλειά θα είμαστε έτοιμοι 100% για να στηρίξουμε αυτές τις δύο παραδοχές που βάζει το Υπουργείο για την αξιολόγηση των τμημάτων αυτών…θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να καταστήσουμε βιώσιμες αυτές τις σχολές, αυτά τα τμήματα…».

Αντίθετος αλλά…«Επειδή την περίοδο που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο ήμουνα βουλευτής, είχα επισημάνει αυτόν τον κίνδυνο τότε ότι τμήματα και στην Δυτική Μακεδονία είναι έωλα, ναι βλέπουμε πολύ θετικά την ίδρυση των νέων τμημάτων, αλλά χωρίς πόρους χωρίς προσωπικό είναι αδύνατο να στηθούν και να σταθούν τέτοιες δομές και υποδομές πανεπιστημιακού επιπέδου πολύ περισσότερο στη Δυτ. Μακεδονία. Θα μπορούσε τότε να περάσει από την αξιολόγηση της ανεξάρτητης αρχής η πρόταση αυτού του Υπουργείου και να ρθουν ενδυναμωμένες όλες αυτές οι σχολές στη Δυτ. Μακεδονία και να μην κάναμε σήμερα κουβέντα και λόγο για αυτό το θέμα. Η αξιολόγηση από την ανεξάρτητη αρχής της διασφάλισης της ποιότητας αυτές οι σχολές και τα τμήματα του πανεπιστημίου είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας. Εμείς θα εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα που απαιτείται, στο μέτρο που μας αναλογεί θα την εξασφαλίσουμε στο μέγιστο και απόλυτο βαθμό.  Η σκοπιμότητα αφορά την ακαδημαϊκή κοινότητα γιατί είναι τέτοιο το περιεχόμενο της.


Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια