Η υποδοχή του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στη Λαμία

Αρχική » Ελλάδα » Η υποδοχή του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στη Λαμία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ – Γιώργος Φερδής

Παρουσία αρκετών αρχιερέων των τοπικών αρχών εκατοντάδων κληρικών και λαϊκών πραγματοποιήθηκε πριν απο λιγο η επίσημη υποδοχή του νέου μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

Ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος έφτασε στην πλατεία πάρκου λίγα λεπτά μετά τις 11 συνοδεύομενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνυμο.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκε ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Φθιώτιδος, Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος του παρέδωσε τη ποιμαντική ράβδο.

«Ο ερχομός σας εγκαινιάζει μια νέα σελίδα στην εκκλησία μας» τόνισε ο δήμαρχος της Λαμίας κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, καλωσορίζοντας τον κ. Συμεών συμπληρώνοντας «πως ο ερχομός σας φέρνει ελπίδα. Σας δίνουμε την υπόσχεση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε το έργο σας. Είστε ο ποιμενάρχης που προσδοκούμε να μας διδάξει την ενότητα και την αλληλεγγύη», ενώ ανέφερε ότι Δήμος σεβόμενος τους διακριτός ρόλους θα στηρίξει το έργο της τοπικής εκκλησίας

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά την αντιφώνηση του ανέφερε ότι εδώ είχε υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία τονίζοντας πως έρχεται και σήμερα να υπηρετήσει την πατρίδα και να διακονήσει ως παντοτινός στρατιώτης και διάκονος της εκκλησίας του Χριστού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια