Απελευθέρωση της Καστοριάς – Πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 Νοεμβρίου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 107ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Απελευθέρωση της Καστοριάς – Πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 Νοεμβρίου

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου
Εκδηλώσεις και ομιλίες στις Σχολικές Μονάδες Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης. Προσκύνημα από τους μαθητές στα Μνημεία Ηρώων.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου
18:30 Aφιέρωμα από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς στα 60 χρόνια της μετακομιδής των Σεπτών Λειψάνων του αείμνηστου Ιεράρχη Γερμανού Καραβαγγέλη, με ομιλία, στο Ξενοδοχείο Esperos, από την κ. Βιβή Δούκη-Πολυγιάννη, με θέμα: «Γερμανός Καραβαγγέλης… ως Ιεράρχης του ’21».

19:30 Εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Καστοριάς, στο 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς, με ομιλία από την κ. Μαρούλα Γκαμπέση, με θέμα: “Ο ερχομός των νικητών”. Συμμετέχουν, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Βασίλης Δόικος” και η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΡΜΟΝΙΑ”.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου
7:00 π.μ Όρθρος, Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρα Πλάτωνα Αϊβαζίδη και Μνημόσυνο Γερμανού Καραβαγγέλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

Στη συνέχεια: «Η Καστοριά θυμάται, τιμά και αναβιώνει την Ιστορία της».
21 Στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 3 έφιπποι, με στρατιωτικό ιματισμό της εποχής, διασχίζουν την οδό Μητροπόλεως, από το παλαιό Δημαρχείο, με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου τους υποδέχονται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς, Κλήρος και Λαός. Θυροκόλληση Διατάγματος – Έπαρση Σημαίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς.

18:00 Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Πολιούχου Αγίου Μηνά στο Ιερό παρεκκλήσιο Παναγίας Μουζεβίκη (Άγιος Μηνάς).

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου
07:00 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μουζεβίκη (Αγίου Μηνά), Χοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου & Σιατίστης κ. Αθανασίου, Φθιώτιδος, κ. Συμεών και Καστορίας, κ. Σεραφείμ.

08:00 Έπαρση Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων.

09:45 Άφιξη Επισήμων στον Ιερό Ναό Παναγίας Μουζεβίκη (Αγίου Μηνά).

10:30 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού και των τιμίων Λειψάνων Αυτού, με κατεύθυνση τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, με τη συνοδεία Τιμητικού Αγήματος του Στρατού, της Στρατιωτικής Μουσικής της 9ης Μ/Π ΤΑΞ(ΠΖ), της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων.

11:00 Άφιξη πομπής – Έπαρση Σημαίας από τον Δήμαρχο Καστοριάς, τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Επίκουρο Καθηγητή-Οικονομολόγο, κ. Λεωνίδα Πουλιόπουλο.

12:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων. Κατάθεση Στεφάνων.

12:30 Παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

13:15 Υποδοχή στο Δημαρχείο από τον Δήμαρχο Καστοριάς, των Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών, Φορέων, Συλλόγων και Πολιτών, για ανταλλαγή ευχών.

17:00 Υποστολή Σημαίας στο μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων.

17:00 Πανηγυρικός Μεθέορτος Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς.

17:30 Επιστροφή της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Μηνά του Θαυματουργού, στον Ιερό Ναό Παναγίας Μουζεβίκη (Αγίου Μηνά), εν πομπή Λαμπαδηδρομίας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς και Πολιτιστικών Συλλόγων. Στη συνέχεια, Λαμπαδηδρομία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια