Έναρξη Νέας Σχολής Σαμαρειτών – Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Έναρξη Νέας Σχολής Σαμαρειτών – Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς

Ξεκίνησε τη Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 η Νέα Σχολή Σαμαρειτών – Διασωστών του Ε.Ε.Σ. Καστοριάς παρουσία 16 νέων υποψηφίων Διασωστών.

Την έναρξη της Σχολής καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Καστοριάς Ιατρός κ. Σπύρου Συμεών,  ο οποίος αναφέρθηκε στην Ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στις θεμελιώδεις αρχές που πρεσβεύει, δίνοντας,  παράλληλα, την ευρεία έννοια του Εθελοντισμού και της προσφορά του καθενός στον συνάνθρωπό μας.

000

Τόνισε δε, ιδιαίτερα τη σημασία της γνώσης των Πρώτων Βοηθειών, εφόδια απαραίτητα και πολύτιμα για όλους.Καλωσόρισε, επίσης, τον Πιστοποιημένο Εκπαιδευτή και Αρχηγό των Διασωστών του Τμήματος των Ιωαννίνων κ. Τσάγκα Κωνσταντίνο, ο οποίος και θα αναλάβει το Εκπαιδευτικό έργο της Σχολής, η οποία περιλαμβάνει 150 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 100 ώρες πρακτικής εξάσκησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών  του Νοσοκομείου Καστοριάς.
00

diasostes02

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Αρχηγός των Διασωστών Καστοριάς κ. Βελισσαρίδου Ελένη, η οποία, επίσης ,αναφέρθηκε στις δράσεις του τμήματος και στον εθελοντισμό γενικότερα.

diasostes10

diasostes

 

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια