Μύησις | έναρξη λειτουργίας τμημάτων

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Μύησις | έναρξη λειτουργίας τμημάτων

Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις»

01/10/19

Έναρξη λειτουργίας τμημάτων

Άλλη μία δραστήρια και δημιουργική χρονιά ξεκινά για τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» με χορό, θέατρο, πλεκτική και έρευνα. Στις 2 Οκτωβρίου ξεκινά η λειτουργία των καλλιτεχνικών τμημάτων, ενώ συνεχίζεται εντατικά η υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου EXTRO-CULT (Ενίσχυση, Εξωστρέφεια στον Πολιτιστικό, Λαογραφικό και Γαστρονομικό Τουρισμό) του προγράμματος Interreg (Ευρωπαϊκή Εδαφική Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδα – Αλβανία), του οποίου τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται μέχρι το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς.

Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες φέτος θα φιλοξενηθούν στον πλήρως ανακαινισμένο χώρο δύο ορόφων της «Μυήσεως», στην οδό Αγίου Μηνά 9.

Παραδοσιακοί Χοροί και Δρώμενα

Ξεκινά η λειτουργία των χορευτικών ομάδων της «Μυήσεως» την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου. Με δάσκαλο τον Γιάννη Πάτρα και πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές του EXTRO-CULT το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων θα έχει έναν ιδιαίτερα δημιουργικό χειμώνα. Οι χορευτές θα εξασκηθούν σε παραδοσιακούς καστοριανούς χορούς με σκοπό τη συμμετοχή τους στις αποστολές του Ομίλου για την ενδυνάμωση του πολιτιστικού τουρισμού με την παρουσίαση της άυλης πολιτιστικής μας παράδοσης στη Ζάκυνθο, το Πόγραδετς της Αλβανίας και την Κεφαλονιά. Παράλληλα, στα μαθήματα περιλαμβάνονται, όπως πάντα, και χοροί προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα.

Πρόγραμμα: 

Δευτέρα

  • 18:30 – 20:00 τμήμα αρχάριου επιπέδου
  • 20:00 – 21:30 τμήμα μεσαίου επιπέδου
  • 21:30 – 23:00 τμήμα προχωρημένου επιπέδου

Τετάρτη

  • 20:00 – 21:30 τμήμα μεσαίου επιπέδου
  • 21:30 – 23:00 τμήμα προχωρημένου επιπέδου

Υπεύθυνοι: Γιάννης Πάτρας, τηλ. 6973467036, Παναγιώτης Κώττας 6973391738

Θέατρο

Για όσους και όσες αγαπούν το θέατρο μέσα από τη σκηνή ξεκινούν και οι πρόβες της θεατρικής ομάδας, η οποία κάθε χρόνο ανεβάζει τουλάχιστον δύο θεατρικές παραγωγές. Η πολύ έμπειρη θεατρική ομάδα του Ομίλου με το πλούσιο βιογραφικό της επιδιώκει ένα θέατρο λαϊκό, που μέσα από τους κώδικες της πολιτιστικής μας ταυτότητας να δημιουργείται από πολλούς και να απευθύνεται σε όλους. Υπεύθυνοι: Δημήτρης Μητσόπουλος, τηλ. 6972238944, Νίκος Μπαλιάκας 6973884936

Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου στις 21:00 στον 1ο όροφο, όπου θα συζητηθούν οι φετινές παραγωγές και το πρόγραμμα προβών.

Πλεκτική

Μια δημιουργική παρέα δίνει το ραντεβού της ξανά στον χώρο της «Μυήσεως». Μια παρέα που την ενώνει η αγάπη για την τέχνη της πλεκτικής και, όπως τον παλιό καλό καιρό, εν μέσω κουβέντας, τσαγιού και καφέ χαλαρώνει πλέκοντας παραδοσιακά και μοντέρνα πράματα προσαρμοσμένα στο γούστο της καθεμιάς. Η παρέα είναι ανοιχτή και στους άντρες. Υπεύθυνη: Μαρία Μαυρουδή, τηλ 6936934560.

Το Τμήμα Πλεκτικής, ως συνήθως, λειτουργεί τις Παρασκευές. Αυτόν τον χειμώνα με νέα ανακοίνωση θα δώσει το πρώτο της ραντεβού την 1η Νοεμβρίου.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια