ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ: «Τι μου θυμίζει…»

Αρχική » Γούνα » ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ: «Τι μου θυμίζει…»

Την ένταξη του κλάδου της γούνας στο νέο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα του κλάδου της γούνας.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Κασαπίδης είπε:

«Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, ενσωματώνουμε τον κλάδο της γουνοποιίας στο νέο ΠΕΠ της Περιφέρειας. Αυτή η ενσωμάτωση πρέπει να γίνει οργανωμένα και συντεταγμένα. Θέλουμε τον στρατηγικό προσανατολισμό και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο θα εξειδικευτεί και με επιμέρους έργα, δράσεις, παρεμβάσεις. Αλλά, δεδομένης της κρίσης των τελευταίων ετών που και οι ίδιοι οι γουνοποιοί αλλά και οι εκπρόσωποι εκτιμούν ότι είναι πρωτόγνωρη και πρωτοφανής, αναζητούμε και άλλους στρατηγικούς προσανατολισμούς και κατευθύνσεις που θα μπορέσουν να ενδυναμώσουν περαιτέρω και τον κλάδο αλλά και την επιχειρηματικότητα ιδιαίτερα εδώ στην Καστοριά που πλήττεται τα τελευταία χρόνια», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κασαπίδης.

ΚΟΣΜΙΔΗΣ: «Μας τα παν’ κι άλλοι…»

Στο βήμα εκτός των υπολοίπων εκπροσώπων των φορέων της γούνας και των αρχών του τόπου, ανέβηκε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτριος Κοσμίδης. Μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας ανέφερε σχετικά με τη χθεσινή σύσκεψη ανάμεσα σε άλλα και το εξής:

«Τα είπα και μέσα στην αίθουσα: Όλα αυτά που ακούμε σήμερα, μου θυμίζουν όλα όσα ακούμε χρόνια τώρα και τίποτα δεν είδαμε ακόμα.» Ο κ. Κοσμίδης μας εξήγησε ότι αναφέρονταν στα διάφορα business plan και τα τόσα σχέδια σωτηρίας της γούνας που ποτέ και από κανέναν δεν ήρθαν.

Κατά τα άλλα εντύπωση επίσης προκάλεσε ότι στο χώρο της εκδήλωσης, ελάχιστοι από τους παρευρισκόμενους ήταν γουνοποιοί. Και από αυτούς, οι περισσότεροι ήταν εκπρόσωποι των φορέων. Αυτό ενισχύει κάπως την αποστροφή του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας από την άποψη ότι οι γουναράδες έχουν πάψει να πιστεύουν σε θαύματα και κυρίως εκείνα που υπόσχονται οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί εκάστοτε άρχοντες. Και δεν έχουν και πολύ άδικο, αν λάβουμε υπόψη ότι και σε αυτή την εκδήλωση παρουσιάστηκε μια ακόμη ξαναζεσταμένη, γενικόλογη, φληναφηματική και δημοσιοσχετίστικη παρουσίαση τύπου «να χαμε να λέγαμε..» κάτι που θα μπορούσε άνετα να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δημιουργούνται δύο κλασικοί κίνδυνοι:

Κίνδυνος 1ος: Ο κλασικός του λέμε πολλά, αλλά δεν κάνουμε απολύτως τίποτα!

Κίνδυνος 2ος: Στην προσπάθεια να δείξουμε έργο, κάνουμε αυθαίρετες κινήσεις με χρηματοδότηση επιτηδείων σε έργα χωρίς πρακτική ουσία και αποτέλεσμα και δημιουργούμε αλγεινή εντύπωση σε ολόκληρη την κοινωνία (εσείς οι γουναράδες που σας επιδοτεί το κράτος) χωρίς μάλιστα κανένα ορατό και πραγματικό όφελος για τον κλάδο και τους ανθρώπους του.

Παρακολουθούμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον…

1

2

3

4

5

6

IMG_4376

IMG_4379

IMG_4380

IMG_4382

IMG_4391

IMG_4392

 

Φωτογραφίες από https://kastoria365.gr/

 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια