Καστοριά – Σιγή ιχθύος από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς για το τοξικό «μακάλο»

ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Καστοριά – Σιγή ιχθύος από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς για το τοξικό «μακάλο»

Τι κι αν το είπε ο αείμνηστος καθηγητής, τι κι αν κρούει τον κώδωνα τακτικά ο ιατρός κ. Πετρίδης, τι κι αν το βλέπουμε όλοι καθημερινά, γύρω τα πάντα αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν…

Το τοξικό «μακάλο» δηλαδή η λίμνη της Καστοριάς όπως την είχε χαρακτηρίσει ο αείμνηστος καθηγητής Αναστάσιος Κοβάτσης δεν ενδιαφέρει κανέναν και από τους καινούριους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς αυτής της υπνωτισμένης και παρακμιακής πόλης. κανείς δεν νοιάζεται, κανείς δεν ανησυχεί…

Ας θυμηθούμε τι είχε πει το 2016 ο τοξικολόγος Καστοριανός καθηγητής και ας δούμε πρόσφατες φωτογραφίες που ανέβασε ο γιατρός κ. Ευάγγελος Πετρίδης γράφοντας ως λεζάντα «15/10/19 Σιγή…»

«Η λίμνη από τη βρωμιά τη δυσωδία, τα φυτοφάρμακα, τα απόβλητα και τα οικιακά λύματα που περιέχει μοιάζει σαν ένα αποκρουστικό «μακάλο». Δεν υπάρχει σιγουριά για το θέμα της ασφάλειας όσον αφορά στο μπάνιο, γιατί δεν ξέρουμε επακριβώς την σύσταση της λίμνης όπου εκτός από τα φυτοφάρμακα υπάρχουν μέσα σε αυτήν και άλλες βλαβερές ουσίες όπως μέταλλα, αρσενικό κτλ. Επομένως η παρότρυνση να κολυμπούν ελεύθερα είναι λίγο παρακινδυνευμένη. Δεν μπορούμε ανεξέλεγκτα χωρίς σοβαρές μελέτες να συστήσουμε στους Καστοριανούς να κάνουν μπάνιο. Το μπάνιο προϋποθέτει καθαρή λίμνη, να μην έχει τοξικές ουσίες, να μην έχει φυτοφάρμακα που δημιουργούν άλλοτε άλλης εντάσεως προβλήματα και θα έλεγα ότι δεν συνιστώ παρά μόνο με επιφυλάξεις και προφυλάξεις το μπάνιο στη λίμνη της Καστοριάς. Ως τοξικολόγος λέω ότι δεν μπορούμε επίσης να τρώμε ψάρια ανεξέλεγκτα από τη λίμνη. Και δεν μπορούμε γιατί τα φυτοφάρμακα είναι πολύ τοξικές ουσίες και δεν απομακρύνονται εύκολα από τη λίμνη »

kovatsis-limnh

1

2

3

4

 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια