Καστοριά – Αζερμπαϊτζάν: Επένδυση στη μόρφωση

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Καστοριά – Αζερμπαϊτζάν: Επένδυση στη μόρφωση

Αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, διευθυντής του οποίου είναι ο καθηγητής D. Sc. Econ., Ευάγγελος Σίσκος, λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ήδη τέσσερα χρόνια

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα η πρώτη ορκωμοσία αποφοίτησης των 40 πρώτων φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και πετρελαίου», στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. 

Αυτό το μοναδικό στην Ελλάδα μεταπτυχιακό πρόγραμμα διευθυντής του οποίου είναι ο καθηγητής D. Sc. Econ., Ευάγγελος Σίσκος, λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ήδη τέσσερα χρόνια, από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, και μέχρι σήμερα φοιτούν σ’ αυτό 138 Έλληνες φοιτητές και δύο αλλοδαποί.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξειδίκευση πτυχιούχων ανώτερης εκπαίδευσης στους τομείς τεχνολογίας και οικονομίας των μονάδων παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το πρόγραμμα ήταν μια υπόσχεση της εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR κατά την περίοδο της έναρξης των διαπραγματεύσεων για την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ.

Η SOCAR πάντοτε πιστεύει στο μεγάλο έργο της μόρφωσης, και γι’ αυτό επενδύει σε αυτήν σε πολλά σημεία της γης. Συνεπής στις υποσχέσεις της, η εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν χρηματοδοτεί, μέσω του ΤΑΡ, την εξέλιξη αυτού του μεταπτυχιακού και προσφέρει την τεχνογνωσία του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστημίου του Αζερμπαϊτζάν.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: Eλληνο-Αζέρικο Διεθνές Διιδρυματικό – Διατμηματικό Κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου» mogmat.uowm.gr. Σημαντική είναι και η συνεισφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη στην εκπόνηση του προγράμματος.

Πηγή

 

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια