Η απόφαση που σόκαρε την παγκόσμια βιομηχανία γούνας – Τι απαντά το FICA

Kitty Block: «Με τόσους πολλούς σχεδιαστές, μεγάλες πόλεις και τώρα μία πολιτεία που λαμβάνει θέση εναντίον της πώλησης γούνας, είμαστε πολύ πιο κοντά στο τέλος αυτής της περιττής και απάνθρωπης πρακτικής»

Αρχική » Γούνα » Η απόφαση που σόκαρε την παγκόσμια βιομηχανία γούνας – Τι απαντά το FICA

Σε μία ανακοίνωσή της τη Δευτέρα 21-10-19 που σόκαρε την παγκόσμια βιομηχανία γούνας, η Macy’s, Inc. δήλωσε ότι όλα τα καταστήματά της σε εθνικό επίπεδο θα συνεχίσουν χωρίς γουναρικά, από τα τέλη του 2020.

Αυτό περιλαμβάνει όλα τα ιδιωτικά εμπορικά σήματα της Macy’s και της Bloomingdale, καθώς και τα προϊόντα που πωλούνται από συνεργάτες της μάρκας.

Η δήλωση του Jeff Gennette, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Macy’s Inc. που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, δήλωσε: “Η γούνα δεν θα πωλείται πλέον στα Macy’s, Inc. off-price stores, τα Macy’s Backstage και τα Outlet του Bloomingdale. Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, η εταιρεία θα κλείσει τις γιορτές τις αποθήκες και τα σαλόνια γούνας που διαθέτει.”

“Κατά τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθούμε στενά τις τάσεις των καταναλωτών και των εμπορικών σημάτων, ακούμε τους πελάτες μας και ερευνούμε τις εναλλακτικές λύσεις της γούνας. Ακούσαμε τους συναδέλφους μας, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων feedback από τη δική μας ομάδα  Go Green Employee Resource Group και συναντηθήκαμε τακτικά για αυτό το θέμα με την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλες ΜΚΟ. Οι ιδιωτικές μάρκες της Macy είναι ήδη απαλλαγμένες από γούνα, οπότε η επέκταση αυτής της πρακτικής συνολικά στα Macy’s Inc είναι το φυσικό επόμενο βήμα “, συνέχισε ο Gennette. “Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών στη δέσμευσή μας να τερματίσουμε την πώληση γούνας. Παραμένουμε δεσμευμένοι να προσφέρουμε στους πελάτες μας υψηλή μόδα και αξία και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις υψηλής ποιότητας και μοντέρνας ψεύτικης γούνας. ”

Σε μια άμεση απάντηση στην ανακοίνωση, η FICA (Fur Information Council of America) δημοσίευσε την ακόλουθη δήλωση που συμπεριλήφθηκε στη θεματολογία του WWD που έτρεξε σήμερα: “Απογοητευτήκαμε όταν ακούσαμε τα νέα ότι η Macy’s Inc. δεν θα προσφέρει πλέον στους πελάτες της την ελευθερία να επιλέξουν φυσικά βιώσιμη γούνα με βάση την προσωπική τους πυξίδα. Αυτό είναι, δυστυχώς, ένα ακόμη παράδειγμα για το γεγονός ότι ένα εμπορικό σήμα που πιέστηκε στην ψεύτικη αφήγηση για ψεύτικη ή πλαστική γούνα αποτελεί μια πιο βιώσιμη επιλογή για τους πελάτες της. Ανεξάρτητα από το τι θέλει να πει οποιοσδήποτε λιανοπωλητής ή εμπορικό σήμα, τελικά καταλαβαίνω ότι οι πελάτες θα είναι ο πραγματικός διαιτητής του τι είναι αποδεκτό και τι δεν είναι. Δυστυχώς, για αυτούς, η Macy’s Inc. δεν θα είναι πλέον σε θέση να επωφεληθεί από πελάτες που καταλαβαίνουν ότι η ψεύτικη γούνα δεν είναι και ποτέ δεν θα είναι, η απάντηση είναι φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη! Για τους αμέτρητους καταναλωτές που εξακολουθούν να απαιτούν μόνο φυσικά βιώσιμα προϊόντα γούνας, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά παραδοσιακά καταστήματα που θα συνεχίσουν να παρέχουν το προϊόν διαθέσιμο σε αφθονία», δήλωσε ο Keith Kaplan, Διευθυντής Επικοινωνίας, Fur Information Council of America.

“Χαιρετίζουμε την απόφαση της Macy’s, Inc. που έχει ως προοδευτική σκέψη και αρχή να διακόψει την πώληση γούνας μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2020”, δήλωσε ο Kitty Block, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών. “Αυτή η ανακοίνωση είναι σύμφωνη με τις απόψεις των αμέτρητων καταναλωτών στην αγορά και πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι λιανοπωλητές. Με τόσους πολλούς σχεδιαστές, μεγάλες πόλεις και τώρα μία πολιτεία που λαμβάνει θέση εναντίον της πώλησης γούνας, είμαστε πολύ πιο κοντά στο τέλος αυτής της περιττής και απάνθρωπης πρακτικής».
Σύμφωνα με το WWD, η Macy’s Inc. διαχειρίζεται 34 αποθήκες γουναρικών στο Macy’s και 22 σαλόνια γούνας στο Bloomingdales. Θα κλείσουν όλα μέχρι το τέλος του 2020.

 

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια