Δ. Μιχαηλίδου: Κανένα επίδομα δεν καταργείται – Αύξηση στο ΚΕΑ και €2.000 για κάθε γέννα

Οριζόντια τα μέτρα επιδοματικής πολιτικής

Αρχική » Ελλάδα » Δ. Μιχαηλίδου: Κανένα επίδομα δεν καταργείται – Αύξηση στο ΚΕΑ και €2.000 για κάθε γέννα

Αύξηση του προϋπολογισμού για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας εξήγγειλε σε χθεσινή συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σύμφωνα με την αρμόδια υφυπουργό, σχεδιάζεται αναδιαμόρφωση στο ΚΕΑ και σε επιδόματα, έτσι ώστε να τα λαμβάνουν από τη μία περισσότεροι δικαιούχοι αλλά με καλύτερη στοχοθέτηση – κατανομή.

Παράλληλα, η κυρία Μιχαηλίδου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να καταργηθεί κανένα επίδομα.

«Κάνουμε ενδελεχή χαρτογράφηση των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων με σκοπό την ενίσχυση της οικογένειας και της καταπράυνσης του δημογραφικού προβλήματος» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου.

Η υπουργός παράλληλα, τόνισε ότι εδώ και τρεις μήνες η κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως, εκτός από την επιδοματική πολιτική, και με άλλες δράσεις την κοινωνία.

Μέτρα για την οικογένεια

Στόχος των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι και η ενίσχυση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Αναλυτικότερα, υπενθύμισε το οριζόντιο επίδομα γέννας 2.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια, από την 1η Ιανουαρίου 2020.

«Αυτά τα χρήματα δεν θεωρούμε ότι είναι ικανή συνθήκη για να αυξηθούν οι γέννες. Είναι μικρή, ουσιαστική βοήθεια για τους έξι πρώτους μήνες της ζωής του βρέφους» τόνισε η υφυπουργός. Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, για αρχή δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά για να ενισχυθεί η αίσθηση δικαίου, μελετάται να μην δίνονται τα 2.000 ευρώ σε οικογένειες με πάρα πολύ υψηλά εισοδήματα.

«Το 90% των συμπολιτών μας θα το λάβει» σημείωσε. Η υφυπουργός αναφέρθηκε στο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί αλλά και στην μείωση ΦΠΑ στα βρεφικά είδη. Επίσης, πρόσθεσε τα vouchers που δίνονται για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Για το ζήτημα των υιοθεσιών η κυρία Μιχαηλίδου τόνισε ότι είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους γονείς που θέλουν να προχωρήσουν σε μια υιοθεσία.

«Προσωπικά θα ήθελα να πάρω ουσιαστική ευθύνη. Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε κάποια μέτρα που είναι στη σωστή κατεύθυνση. Η ρυθμιστική πλευρά είναι στη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται όμως κι άλλες κινήσεις» δήλωσε, προαναγγέλλοντας αλλαγές στον τρόπο των υιοθεσιών.

«Πρέπει να αυστηροποιηθεί ο έλεγχος για όσους εμπλέκονται παρανόμως στις υιοθεσίες και να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών» κατέληξε η κυρία Μιχαηλίδου.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια