Άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου Α’ Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας - OlaDeka

Άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου Α’ Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

Από σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, και έως τις 6 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, θα πραγματοποιηθεί η Α’ Πρότυπη Προσομοίωση Περιφερειακού

Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας), από την ομάδα Let’s be Καστορια Νέοι.

prosomoiosi

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης της λειτουργίας του δευτέρου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, που υλοποιείται σε διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Τα παιδιά αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο και καίριες θέσεις, θα συζητήσουν, θα προτείνουν, θα επιχειρηματολογήσουν και θα αποφασίσουν για θέματα που αφορούν την κοινωνία μας.pros2

Η προσομοίωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας (Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας)

Η Πρότυπη Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσομοίωσης της λειτουργίας του 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, συμμετέχοντες από όλη την επικράτεια, φοιτητές και μαθητές λυκείου, θα κληθούν να προσομοιώσουν τους ρόλους του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών, των Περιφερειακών Συμβούλων. Κάποιοι από τους συμμετέχοντες μάλιστα θα λάβουν τις θέσεις των «προσώπων πίεσης», όπως επί παραδείγματι εκπρόσωποι σωματείων και εταιρειών κοινωνικοοικονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να εφαρμόσουν τη Δημοκρατία στην πράξη. Θα συσκεφτούν, θα προτείνουν, θα επιχειρηματολογήσουν, θα έρθουν σε ρήξη, θα λάβουν καίριες αποφάσεις για επίκαιρα θέματα.

Η Α’ Προσομοίωση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας υπήρξε όραμα μιας ομάδας ενεργών νέων με το όνομα ‘’Let’s Be ΚαστοριαΝέοι’’. Η Ηλιάνα Κλειτσογιάννη, ο Κυριάκος Ρώσσιος και η Δήμητρα Τσίντσα είναι φοιτητές Πολιτικών Επιστημών με καταγωγή από την Καστοριά που πίστεψαν σε αυτό το όραμα και συνεργάστηκαν και μαζί με άλλους ενεργούς νέους για την υλοποίηση του. Στόχος του όλου εγχειρήματος δεν είναι άλλος από την πολιτική αφύπνιση της νέας γενιάς. Όπως δήλωσε η οργανωτική επιτροπή «Η ΠΠΣ Δυτικής Μακεδονίας είναι μια ενέργεια από την οποία κάποιος μπορεί να αποκομίσει σημαντικές γνώσεις σε θέματα πολιτικής. Βασικός μας στόχος η πολιτική ενεργοποίηση των νέων και η δημιουργία μιας δυνατής νέας γενιάς με φωνή και λόγο»

Στην σημερινή πρώτη μέρα των εργασιών χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, Κίμων Μηταλίδης, και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Νεστορίου, Κωνσταντίνος Δημητριάδης.

Πρόγραμμα:

ΠΡΟΓΡ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria