Π. Κώττας: Με τα fake news περί μείωσης πληθυσμού, κάνατε ζημιά στην Καστοριά - OlaDeka

Π. Κώττας: Με τα fake news περί μείωσης πληθυσμού, κάνατε ζημιά στην Καστοριά

Δείτε τι έγραψε ο Παναγιώτης Κώττας στο facebook, αναφορικά με κάποιο άρθρο και ανάλογα σχόλια που σύμφωνα με όσα γράφει, αποδείχτηκαν fake news τα οποία προκάλεσαν ζημιά δημιουργώντας μια ψευδή αίσθηση ότι η Καστοριά έχει συρρικνωθεί σε πληθυσμό κατά 10.000 κατοίκους τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνουν όσους ήθελαν να επενδύσουν στην περιοχή και να δημιουργήσουν ψυχολογία φυγής και μετανάστευσης στους Καστοριανούς. Ένα θέμα που παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα άρθρα ενέπλεξαν και άλλους φορείς όπως είναι η αστυνομία και η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, ενώ μετά τον θόρυβο και την αποκατάσταση της αλήθειας,  ίδιο το άρθρο αποσύρθηκε:

«Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι “τοπικοί σχολιαστές των πάντων” με δικαιολογίες του τύπου, στους καφενέδες λεν αυτά, οι Δεητζήδες τ’ άλλα και μερικοί αστυνομικοί κάτι παρόμοιο να παραπλανήσουν τον κόσμο για μια ακόμη φορά, δεν το σώζουν με τίποτα.
16958 κάτοικοι ήταν ο πληθυσμός της πόλης της Καστοριάς σύμφωνα με την απογραφή του 2011 κι όχι κάπου 13000, που για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα δίνουν σαν απάντηση σήμερα (επικαλούμενοι μάλιστα την Wikipedia😎 κι όχι την ΕΛΣΤΑΤ).
“10000 έφυγαν απ ‘ την πόλη και μείναμε 8000”,  έλεγε το άρθρο τους το 2018 το οποίο το κατέβασαν λίγες μέρες πριν, νομίζοντας πως θα συμμαζέψουν τα ασυμμάζεφτα (τότε είχαν ως πηγή κατά τα λεγόμενα τους την τοπική αστυνομία), κι αυτό όταν ξεφτιλίστηκαν με πρόσφατο άρθρο με τίτλο, fake news στην Καστοριά.
Δεν έγινε και τίποτα το σπουδαίο λένε με το προχθεσινό τους άρθρο, τα πράγματα έχουμε ελπίδα να τα στρώσουμε.
Κι όμως η ζημιά έχει γίνει κύριοι, δυστυχώς κατάφερατε να πείσετε τους περισσότερους συμπολίτες μας οι οποίοι δε θέλουν να επενδύσουν στην πόλη μας, φυσικά ενισχύσατε και την τάση φυγής όσων νέων μας ήθελαν να επιχειρήσουν στην περιοχή μας.
Υ. Γ. 1. Η ΕΛΣΤΑΤ εκτιμά οτι σε επίπεδο Νομού έχουν φύγει κοντά στους 3500 κάτοικοι, και όλοι να είναι μέσα από την πόλη είμαστε κάπου 14000.
2. Κι επειδή έχουν γνώσιν οι φύλακες, το απαράδεκτο άρθρο του 2018 που παρουσίαζε την εξωπραγματική μείωση του πληθυσμού και κατέβηκε κακήν κακώς, υπάρχει σωσμένο»

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria