Στον Πρωθυπουργό ο Γιώργος Κασαπίδης - OlaDeka

Στον Πρωθυπουργό ο Γιώργος Κασαπίδης

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες της χώρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με τη σύσκεψη αυτή εγκαινιάζεται η δίμηνη τακτική συνάντηση που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Υπουργό Επικρατείας να χορηγηθούν τριψήφιοι αριθμοί επικοινωνίας και στους Περιφερειάρχες, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία τόσο μεταξύ τους όσο και με τους Υπουργούς και Γενικούς Γραμματείς.

_MCF2vSw

Παρόντες και αρκετοί υπουργοί
Στη σύσκεψη ήταν παρόντες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν αυτά που αφορούν στην περιφερειακή ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή.

Τι είπε ο πρωθυπουργός στους περιφερειάρχες
«Καλημέρα και καλώς ήρθατε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση ενός οργάνου το οποίο θέλω να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά, να συνεδριάζει τακτικά -μια φορά το δίμηνο- και να συζητά συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία αφορούν την καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και των περιφερειών. Και χαίρομαι που σήμερα κάνουμε τα εγκαίνια αυτής της πρωτοβουλίας -για την οποία θυμίζω ότι είχα δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου- παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, του Υπουργού Ανάπτυξης, του Υπουργού Επικρατείας και του επιτελείου μας για να προδιαγράψουμε -κατ’ αρχάς- και να περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίον πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργήσει το όργανο αυτό, αλλά να βάλουμε και μια συγκεκριμένη ατζέντα σε δύο πλαίσια για τους βασικούς στόχους που θέλουμε να διέπουν την πολιτική μας γύρω από την περιφερειακή ανάπτυξη.

_PxldXlUA

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria