Το Facebook παρέχει «ασπίδα» στις κλοπές αυτοκινήτων - OlaDeka

Το Facebook παρέχει «ασπίδα» στις κλοπές αυτοκινήτων

α «γυαλιά» στους κλέφτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών φοράνε μέσω Facebook τα μέλη μιας ομάδας που ξεπερνά τις 30.000 εγγραφές. Οι επιτυχίες ευρέσεων κλεμμένων οχημάτων που έχουν στο βιογραφικό τους είναι πολλές σε όλη την Ελλάδα. Στο Open μίλησαν θύματα που βρήκαν τα οχήματά τους, αλλά και ο δημιουργός του γκρουπ. Ο Βαγγέλης Παπουτσάκης είναι από τους πολλούς παθόντες. Τον περασμένο Φεβρουάριο του έκλεψαν κάτω από το σπίτι του στην Πετρούπολη το οικογενειακό του αυτοκίνητο. Ήταν, μάλιστα, καινούργιο, αφού το είχε αγοράσει μόλις πριν από δύο μήνες. «Κατεβαίνω, δεν βλέπω το αμάξι πουθενά. Μου το είχαν κλέψει», αναφέρει ο ίδιος στο OPEN TV και την Ευλαμπία Ρέβη.

Αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, ενώ έκανε και ανάρτηση στην ομάδα «ΕΥΡΕΣΗ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ AUTO-MOTO-TRUCK». Δύο μήνες αργότερα, χάρη στην παρατηρητικότητα ενός μέλους του πολυπληθούς γκρουπ, το αυτοκίνητό του βρέθηκε. Οι δράστες από άσπρο το είχαν βάψει μαύρο και του είχαν βάλει πλαστές πινακίδες. Κάποιο μέλος της ομάδας είδε το αυτοκίνητό μου στο Καματερό. Είχε πάνω πινακίδες πλαστές και έτσι τους κίνησε την περιέργεια και πήραν την Αστυνομία τηλέφωνο. Η ζημιά είναι πάνω από 9.000 ευρώ.

 Την έχασε στην Καισαριανή, τη βρήκε στη Θεσσαλονίκη 

Η ιστορία του Βαγγέλη Παπουτσάκη δεν είναι η μοναδική. Ο Κωνσταντίνος Κούτρης είναι ένα ακόμη τυχερό μέλος της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία αποτελείται από πολίτες που ανταλλάσσουν πληροφορίες και συχνά αναλαμβάνουν ρόλο…ντετέκτιβ για την εύρεση των κλεμμένων οχημάτων. «Μου έκλεψαν τη μηχανή έξω από το περίπτερο που δουλεύω στην Καισαριανή και βρέθηκε μετά από 8 μήνες στη Θεσσαλονίκη», σημειώνει.

Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες είχαν αλλάξει το χρώμα της κλεμμένης μοτοσικλέτας. «Η κατάστασή της ήταν αρκετά καλή μπορώ να πω για τους οκτώ μήνες που την είχαν. Το μόνο που είχαν κάνει είναι ότι την έβαψαν πρόχειρα με ένα μαύρο σπρέι και είχαν αφαιρέσει τα κάγκελα που είχα στο πίσω μέρος της μηχανής. Η ζημιά η οικονομική είναι περίπου στα 1.500 ευρώ».

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της ομάδας, Νικόλαο Παππά, οι αναρτήσεις από τα χιλιάδες μέλη του γκρουπ αποτελούν πολλές φορές σημαντικό εργαλείο στις έρευνες της Αστυνομίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria