Προχωρά την πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος η κυβέρνηση

Αρχική » Ελλάδα » Προχωρά την πώληση του 30% του Ελ. Βενιζέλος η κυβέρνηση

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, αποφασίστηκε ακόμη πως η Lazard αναλαμβάνει σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ για το ελληνικό χρέος, με στόχο την επιστροφή των ελληνικών ομολόγων σε investment grade (επενδυτική βαθμίδα).

Τις διαδικασίες για την πώληση του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος», επιταχύνει η κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνήλθε το μεσημέρι της Τετάρτης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο υπουργείο Οικονομικών.

Κατά τις πληροφορίες, στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, αποφασίστηκε ακόμη πως η Lazard αναλαμβάνει σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ για το ελληνικό χρέος, με στόχο την επιστροφή των ελληνικών ομολόγων σε investment grade (επενδυτική βαθμίδα).

Προηγούμενος σύμβουλος του Δημοσίου για το ελληνικό χρέος ήταν η Rothschild.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης του ΚΥΣΟΙΠ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε:

«Ιδεολογική και πολιτική μας θέση, όπως διαρκώς τονίζουμε, είναι ότι αντιμετωπίζουμε τις αποκρατικοποιήσεις ως αναπτυξιακό εργαλείο της οικονομίας, αρκεί αυτές να πραγματοποιούνται με όρους απόλυτης διαφάνειας και γνώμονα εν τέλει το δημόσιο συμφέρον. Και όχι μόνο ως μέσο αύξησης των δημοσίων εσόδων.

Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών είχαμε επισημάνει ότι θα επιδιώξουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει η χώρα προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα υλοποιούμε μία ακόμη δέσμευση που είχαμε αναλάβει.

Με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο συνήλθε υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού, μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, προχωρούμε τη διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία αποκρατικοποίησης της σημερινής Κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι δέσμευση για την εν λόγω αποκρατικοποίηση είχε αναλάβει η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία φυσικά ουδέποτε υλοποιήθηκε».

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial