Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η Βραδιά Ταβέρνας του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» - OlaDeka

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η Βραδιά Ταβέρνας του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η δεύτερη Βραδιά Ταβέρνας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» για την ενίσχυση του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου 2019, στον μεγάλο ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης του Πνευματικού Κέντρου Καστοριέων στο Γουάιτστόουν και η μεγάλη τέντα είχε πλημμυρίσει από τους Καστοριανούς και τους φίλους τους, καθώς επίσης και από τα παιδιά και τους γονείς που συμμετέχουν στο Σαββατιανό Ελληνικό Σχολείο καθώς επίσης και στο χορευτικό.

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Βασίλειος Γκουρνέλος, οι νυν και πρώην πρόεδροι της Παμμακεδονικής  Ένωσης Αμερικής, κ.κ. Δημήτρης Φιλιππίδης και Φώτης Γερασόπουλος, αντίστοιχα, η πρόεδρος του Συλλόγου Χειμαρριωτών Άννα Νότη, ο πρόεδρος του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών, Μιχάλης Στρατής, η διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ, Σπυριδούλα Κατέχη και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Η οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής τον Πάνο Πολιτίδη είχαν λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα αφ’ ενός μεν με την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης, αφ΄ ετέρου δε για την προσέλκυση χορηγών και υποστηρικτών της εκδήλωσης. Όπως και στην προηγούμενη εκδήλωση έτσι και το βράδυ του Σαββάτου είχαν σύμμαχο τον εξαιρετικά καλό για τα δεδομένα του Σεπτεμβρίου καιρό.

Παράλληλα διοργάνωσαν και μια πλούσια λαχειοφόρο αγορά και τα έσοδα του λαχείου θα διατεθούν για τον προαναφερόμενο σκοπό.  Τα μέλη και τα στελέχη του Συλλόγου θα συνεχίσουν να πουλούν λαχεία και η κλήρωση θα γίνει στην επόμενη μεγάλη εκδήλωση, ούτως ώστε να αυξηθούν θα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Κλεάνθης Μεϊμάρογλου συνεχάρη τους Καστοριανούς για την πρωτοβουλία και κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν στις πανομογενειακές εκδηλώσεις για την παρέλαση που θα ξεκινήσουν σύντομα.

Στιγμιότυπο από την βραδιά ταβέρνας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

Η παρέλαση για την 199η επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας, όπως ανέφερε ο κ. Μεϊμάρογλου, θα λάβει χώρα στις 29 Μαρτίου 2020 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Δημήτρης Φιλιππίδης συνεχάρη τους Καστοριανούς για την πρωτοβουλία και για τη γενναιοδωρία. Παράλληλα τόνισε ότι ο ιστορικός Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» υπήρξε ένας από τους μεγάλους ομογενειακούς χορηγούς των συλλαλητηρίων της γενέτειρας και της ομογένειας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στην υπογραφή της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Φιλιππίδης επεσήμανε ότι «χάσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον αγώνα».

Στιγμιότυπο από την βραδιά ταβέρνας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

«Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί. Εμείς δεν καταθέτουμε τα όπλα διότι η Μακεδονία ήταν και πρέπει παραμένει ελληνική», επεσήμανε ο κ. Φιλιππίδης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής Πάνος Πολιτίδης, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ανδρέας Βασιλείου, η πρόεδρος του Συλλόγου Χειμαρριωτών, Άννα Νότη και η πρόεδρος της Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς Τούλα Καλαπούτη.

Ο υπεύθυνος της οργανωτικής επιτροπής Πάνος Πολιτίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ξεπέρασε κάθε προσδοκία, διότι αυτή την ημέρα αρκετά μέλη του Συλλόγου είχαν άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις, ενώ μερικές άλλες οικογένειες είχαν πένθος.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα με την ορχήστρα “Melodia”. Στιγμιότυπο από την βραδιά ταβέρνας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

«Πάμε καλά. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος. Η εκδήλωση ετούτη διοργανώνεται για έναν ευγενή σκοπό και συγκεκριμένα για τα καρκινοπαθή παιδιά που έρχονται για περαιτέρω νοσηλεία στα αντικαρκινικά νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και φιλοξενούνται στο Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ στο Μανχάταν.

Είναι η δεύτερη επιτυχημένη βραδιά ταβέρνας. Η πρώτη διοργανώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για να ενισχύσουμε το Λύρειο Ίδρυμα και συγκεντρώσαμε πάνω από τριάντα οκτώ χιλιάδες δολάρια. Προσπαθούμε ως ιστορικός και μεγάλος σύλλογος να σταθούμε αρωγοί στα ευαγή ιδρύματα της ομογένειας και της γενέτειρας», επεσήμανε.

Η διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ Σπυριδούλα Κατέχη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη γενναιοδωρία των Καστοριέων και τόνισε ότι ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» κατέχει εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των δωρητών και υποστηρικτών του Ελληνικού Τμήματος.

Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Πολιτίδης εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη για τον συμπατριώτη τους Βασίλη Πάτσιο που προετοίμασε το καστοριανό παραδοσιακό δείπνο.

Ο Βασίλης Πάτσιος είναι ιδιοκτήτης του «The Greek Pie Factory» στη διεύθυνση 83a, Roosevelt Ave, Valley Stream, NY 11581 και επεσήμανε ότι είχαν βασικό παραδοσιακό το κοτόπουλο ταβά, χειροποίητες πίτες με παραδοσιακή γέμιση με την αρμιά και πράσο και εξαντλήθηκαν.

Στιγμιότυπο από την βραδιά ταβέρνας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις/ Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria