Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Ορεστικού αύριο Τρίτη

Χαρές και πανηγύρια για μικρούς και μεγάλους!

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Άργους Ορεστικού αύριο Τρίτη

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία των δημοτών, για μία ακόμη χρονιά προγραμμάτισε την απολύμανση των σχολικών κτηρίων του Δήμου μας.
Κατά τους ειδικούς ιδανική εποχή για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μικροβίων, είναι η χρονική περίοδος από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου.
Έτσι, λοιπόν, με απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, οι εργασίες απολύμανσης-απεντόμωσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και για το λόγο αυτό οι σχολικές μονάδες του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα της ετήσιας εμποροπανήγυρης.
Στόχος των απολυμάνσεων είναι η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και η μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε ευαίσθητους χώρους, όπου συγχρωτίζονται πολλά άτομα όπως τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Η απεντόμωση σκοπεύει να συμβάλλει στην καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων, η παρουσία των οποίων ενδέχεται να δημιουργήσει εστίες μόλυνσης σε κτήρια και να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία.
Η απολύμανση πραγματοποιείται κυρίως για την εξόντωση των παθογόνων μικροοργανισμών με σκοπό την αποφυγή λοιμώξεων και ασθενειών. Επίσης, γίνεται για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και κατ’ επέκταση υγείας.
Την απολύμανση ανέλαβε ειδικευμένο προσωπικό χρησιμοποιώντας ειδικά ψεκαστικά μέσα και οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν  υπό την επίβλεψη του αντιδημάρχου Δημητρίου Μαυραντζά.
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια