Καμπανάκι από το Καζακστάν…

Θέμελης Αναστάσιος

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Καμπανάκι από το Καζακστάν…

Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για την τρελά της εποχής… Άλλος για την συνήθεια που έγινε λατρεία!!! Το ρεύμα μιας περιόδου που συμπαρασύρει τους πάντες στο πέρασμα του… Όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα!!! Κάθε εποχή έχει τα δικά της δεδομένα, καθώς και τις δικές της συνισταμένες… αρκεί βέβαια όλα αυτά να κινούνται σε ομαλά πλαίσια χωρίς να ενέχουν σοβαρούς κίνδυνους σε πολλαπλά επίπεδα για τον άνθρωπο!!! Ας σκεφτούμε ειλικρινά την τελευταία δεκαετία πόσες φόρες βρεθήκαμε όλοι σε μικρές η μεγάλες παρέες και αντί να υπάρχει η στοιχειώδης επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων σε αυτές ο καθένας κρατούσε ένα μαραφέτι στο χέρι (κινητό αφής) και χανόταν στον κόσμο του; Εκατομμύρια φαντάζομαι!!!

Η κλασική ατάκα “ε πείτε κάτι βρε παιδιά επιτελούς” δεν έβρισκε την παραμικρή ανταπόκριση καθώς η προτεραιότητα ήταν (είναι) αλλη… Κανείς δεν επιθυμεί να στήσει την τεχνολογία στα πέντε μέτρα για να την εκτελέσει!!! Άλλωστε η εξέλιξη αυτής έχει βοηθήσει σε απίστευτο βαθμό την καθημερινότητα των πολιτών!!! Λειτουργίες που φάνταζαν ως ορειβασία σε δύσβατο βουνό περασμένες δεκαετίες σήμερα αποτελούν απτή πραγματικότητα… Μια πραγματικότητα που εξυπηρετεί αφάνταστα τον κόσμο γλυτώνοντας τον από περιττό κόπο και χρόνο!!! Το πραγματικό πρόβλημα ακούει στο όνομα “ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ”… Ας αναλογιστούμε κάτι παρά πολύ απλό απαντώντας στο ακόλουθο ερώτημα: “Τα φάρμακα βοηθούν ώστε να γιάνει ένας πόνος η μια ασθένεια;” Φυσικά ναι!!! “Αν τούτα τα φάρμακα τα χρησιμοποιήσουμε αλόγιστα παρακάμπτοντας τις οδηγίες του γιατρού μας θα γιάνει η ασθένεια η θα δημιουργήσουμε χειρότερες καταστάσεις στον οργανισμό μας;” Φυσικά θα οδηγηθούμε σε χειρότερους δρόμους!!!

Αυτό ακριβώς φίλες και φίλοι συμβαίνει με την περίπτωση της τεχνολογίας!!! Όσο χρησιμοποιούμε με σύνεση τους καρπούς της οφελούμαστε όταν ξεκινά η λαιμαργία… η καταστροφή βρίσκεται δυο τσιγάρα δρόμος από το μονοπάτι μας!!! Όλα αυτά αποφάσισα να τα γράψω με αφορμή το τραγικό περιστατικό με την 14χρονη μαθήτρια από το Καζακστάν που έχασε (αφελέστατα λόγω ηλικίας) άδικα την ζωή της όταν εξερράγη το κινητό της τηλέφωνο από υπερθέρμανση (λόγω υπερβολικής φόρτισης) της μπαταρίας την ώρα που κοιμόταν!!! Η μικρή άκουγε μουσική με τα ακουστικά κοιμήθηκε κάποια στιγμή και ξέχασε το κινητό στην πρίζα… Το αποτέλεσμα την άλλη μέρα το πρωί ήταν οι γονείς της να αντικρίσουν ένα αποτρόπαιο θέαμα!!! Ας ελπίσουμε πως το θλιβερό μήνυμα από το Καζακστάν να ελήφθει όσο το δυνατόν από περισσότερους δέκτες ώστε να συνειδητοποιήσουμε πως η κατάχρηση της τεχνολογίας αποτελεί κατάρα και σε καμιά περίπτωση ευλογία…

Τώρα αν φοράμε ωτοασπίδες κακό του κεφαλιού μας (μικροί & μεγάλοι)…

Θέμελης Αναστάσιος
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια