Αιτία πολέμου η «Γαλάζια Πατρίδα» – Μακρά γελασμένος όποιος νομίζει ότι θα έχουμε ειρήνη

Αρχική » Ελλάδα » Αιτία πολέμου η «Γαλάζια Πατρίδα» – Μακρά γελασμένος όποιος νομίζει ότι θα έχουμε ειρήνη

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να μας δείξει τη «Γαλάζια Πατρίδα», για την οποία μιλά η Τουρκία. Φωτογραφήθηκε μπροστά της, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να θεωρηθεί και αιτία πολέμου από την Ελλάδα.

Η Τουρκία δεν παύει λεπτό να προκαλεί. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τη «γαλάζια πατρίδα» έκτασης 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο!

Στη φωτογραφία, από τις χθεσινές εκδηλώσεις εορτασμού για την τουρκική νίκη στην Μικρασιατική Εκστρατεία, φαίνεται ο Τούρκος πρόεδρος να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Στο φόντο υπάρχει ο χάρτης που ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία.

galazia-patrida-mavi-vatan

«Καθώς ο κόσμος αναδιαρθρώνεται σε όλους τους τομείς, έχει γίνει αναπόφευκτο για την Τουρκία να αναθεωρήσει τις αμυντικές στρατηγικές και τις τακτικές της» είπε ο Ερντογάν.

«Παρά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ πρόσφατα απέτυχε να επιτύχει σε πολλά ζητήματα, ειδικά στην εξασφάλιση της ασφάλειας της Τουρκίας, παραμένει η πιο σημαντική πλατφόρμα αμυντικής συνεργασίας για εμάς και τους συμμάχους μας» πρόσθεσε.

«Αν και μερικά κράτη, με τα οποία έχουμε μια σχέση συμμαχίας, υιοθετούν συμπεριφορές κατά της χώρας μας, που σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με το νόημα και το πνεύμα αυτής της λέξης [συμμαχίας], εξακολουθούμε να εκτιμούμε την αλληλεγγύη με τους συμμάχους μας.

»Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε την ένταξη στο ΝΑΤΟ ή τους συμμάχους μας.

»Αντίθετα, θέλουμε να έχουμε μια ισχυρότερη θέση σε αυτούς τους οργανισμούς» ανέφερε.

Δείτε τη «Γαλάζια Πατρίδα»:

galazia-patrida

Αυτές είναι οι διεκδικήσεις των Τούρκων. Με αυτές τις εξωφρενικές διεκδικήσεις μάς κάλεσε να κάνουμε «επώδυνο συμβιβασμό» ο Κώστας Σημίτης, αλλά και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Το TRIBUNE λέει:

Για να τελειώνουμε με τις «γαλάζιες πατρίδες» του Ερντογάν.

Με τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923) η Τουρκία παραιτήθηκε από κάθε κυριαρχία πέρα των τριών μιλίων από τις ακτές της.

Το μόνο θέμα που υπάρχει αφορά το Καστελόριζο, που βρίσκεται στο Λύκιο Πέλαγος, το οποίο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι – 1982) έχει 100% επήρεια (100% ΑΟΖ), ωστόσο, εάν καταφύγουμε στη Χάγη για επίλυση αυτής της διαφοράς υπάρχει νομικό προηγούμενο που δεν δίνει πλήρη επήρεια σε περιπτώσεις όπως του Καστελόριζου.

Σε ό,τι αφορά όμως το Αιγαίο και τα υπόλοιπα ελληνικά πελάγη, η επήρεια 100% των νησιών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι, η οποία εισάγει και την έννοια της ΑΟΖ.

Η άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί τόσο με το Διεθνές Δίκαιο όσο και με τις συνθήκες που η ίδια έχει υπογράψει, μοιραία θα μας οδηγήσει μια ημέρα σε πολεμική αναμέτρηση.

Οφείλουμε λοιπόν να προετοιμαζόμαστε εξοπλιστικά και ψυχολογικά για εκείνη την ημέρα και να αφήσουμε στην άκρη τα χίπικα.

Υ.Γ.:

Οι διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο στηρίζονται στη λεγόμενη «υφαλοκρηπίδα». Εμείς όμως μιλάμε για ΑΟΖ.

ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα μοιάζουν αλλά δεν είναι το ίδιο.

Το Δίκαιο της Θάλασσας, που ψηφίσαμε και κάναμε νόμο μας το 1995, μιλά για ΑΟΖ.

Η Τουρκία, επειδή δεν το αποδέχεται, μιλά για υφαλοκρηπίδα.

Η ΑΟΖ ευνοεί εμάς, η υφαλοκρηπίδα την Τουρκία.

Εδώ θα θέλαμε να σημειώσουμε πως όσοι Έλληνες σήμερα αναφέρονται σε υφαλοκρηπίδα, εις γνώση ή άγνοιά τους, ηθελημένα ή άθελά τους, παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας.

mavi-vatan

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια