ΥΠΟΙΚ: Από σήμερα οι δύο πρώτες ρυθμίσεις δανείων στεγαστικών δανείων

Αρχική » Οικονομία » ΥΠΟΙΚ: Από σήμερα οι δύο πρώτες ρυθμίσεις δανείων στεγαστικών δανείων

Προχώρησαν οι ρυθμίσεις δανείων ευάλωτων νοικοκυριών, ανακοινώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Τις δύο πρώτες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών.

Η πρώτη ευνοϊκή ρύθμιση για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 24 έτη, με επιτόκιο 2% και επιπλέον 40% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Η δεύτερη ευνοϊκή ρύθμιση επίσης για ένα πραγματικά ευάλωτο νοικοκυριό περιλαμβάνει την εξόφληση του δανείου σε 25 έτη, με επιτόκιο 2% κι επιπλέον 50% επιδότηση της μηνιαίας δόσης του δανείου από το κράτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν απρόσκοπτα και αδιάλειπτα την προσπάθειά τους για την ανακούφιση των πραγματικά ευάλωτων νοικοκυριών και οι πολίτες που είναι κάτοχοι στεγαστικού, καταναλωτικού ή επιχειρηματικού δανείου μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια