Στο κόκκινο η Wall Street υπό το φόβο μιας νέας ύφεσης – «Βουτιά» 600 μονάδων για τον Dow

xrimatistirio_wall
Αρχική » Κόσμος » Στο κόκκινο η Wall Street υπό το φόβο μιας νέας ύφεσης – «Βουτιά» 600 μονάδων για τον Dow

Βαριές απώλειες καταγράφονται στη Wall Street την Τετάρτη μετά την αντιστροφή της καμπύλης των επιτοκίων.

Νέες ισχυρές πιέσεις δέχεται η Wall Street την Τετάρτη υπό το φόβο πυροδότησης μιας νέας ύφεσης εξαιτίας της αντιστροφής των καμπυλών αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο προειδοποιεί για την επερχόμενη ύφεση, η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων των διετών και δεκαετών ομολόγων υποχώρησε κάτω από το μηδέν και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, μετά τα ισχνά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου έχει φτάσει στο 1,6% ενώ ανάλογη πορεία διαγράφει και η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου που υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχώρησε στο -0,64%, ένα ιστορικά χαμηλό επίπεδο, με την πτώση του από τις αρχές του έτους να φθάνει σχεδόν τις 90 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 30ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε επίσης στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του -0,173%.

Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου ηγούνται των απωλειών, καθώς πιέζεται το περιθώριο κέρδους τους από τον δανεισμό. Η πτώση των μετοχών των Bank of America και Citigroup υποχωρούν  πάνω από 3%, ενώ εκείνη της JP Morgan υποχωρεί οριακά λιγότερο, κατά 3%.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, λίγα λεπτά μετά τις 20:30, o δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 2,31% φτάνοντας τις 2.858,74 μονάδες. Ο Dow Jones χάνει 599 μονάδες (-2,28%) στις 25.681,90 ενώ ο Nasdaq διολισθαίνει 2,53% φτάνοντας τις 7.811,05 μονάδες.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial