Διεθνές κλίμα και Fitch ρίχνουν το Χρηματιστήριο κάτω από τις 870 μονάδες

xrimatistirio_2_0_1
Αρχική » Ελλάδα » Διεθνές κλίμα και Fitch ρίχνουν το Χρηματιστήριο κάτω από τις 870 μονάδες

Οι πιέσεις στην αγορά των ΗΠΑ έχουν διαχυθεί και στην Ευρώπη και επιδρούν αρνητικά και στο Χρηματιστήριο, ενώ, δεδομένου ότι η Fitch δεν έδωσε ειδήσεις στην αγορά, έχει αυξηθεί η εσωστρέφεια.

Εντείνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την εγχώρια αγορά να επηρεάζεται από την εικόνα των διεθνών χρηματιστηρίων.

Οι πιέσεις στην αγορά των ΗΠΑ έχουν διαχυθεί και στην Ευρώπη και επιδρούν αρνητικά και στο Χρηματιστήριο. Η εγχώρια αγορά ελλείψει καταλυτών συμπαρασύρεται από το διεθνές κλίμα. Η Fitch δεν έδωσε ειδήσεις στην αγορά με αποτέλεσμα να αυξηθεί η εσωστρέφεια.

Στις 12:15, ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει τις 870 μονάδες, καθώς διαπραγματεύεται στις 869,60 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλη πτώση 1,75%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,58 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 13 μετοχές, 41 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,65%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Νηρεύς +11,41% και Αφοί Κορδέλλου +5,10%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Χαϊδεμένος -15,28% και Κτήμα Λαζαρίδη -7,59%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-3,80%0, της ΑΔΜΗΕ (-2,95%), του ΟΛΠ (-2,83%) και της ΕΧΑΕ (-2,80%).

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial