Δήμος Καστοριάς – Τρελά χρέη και «πλιάτσικο» στη ΜΑΚΕΔΝΟΣ, 2 μέρες πριν την ορκωμοσία Κορεντσίδη!

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Δήμος Καστοριάς – Τρελά χρέη και «πλιάτσικο» στη ΜΑΚΕΔΝΟΣ, 2 μέρες πριν την ορκωμοσία Κορεντσίδη!

Χάος με την κατάσταση των χρεών μέχρι στιγμής στον Δήμο Καστοριάς. Συναγερμός έχει σημάνει στο επιτελείο του νέου δημάρχου όπου καταφθάνουν συνεχώς πληροφορίες οι οποίες ανεβάζουν συνεχώς το…κοντέρ των μέχρι στιγμής χρεών που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση. 

Μόνο στη  ΔΙΑΔΥΜΑ όπως προκύπτει και από τον παρακάτω κατάλογο τα χρέη του δήμου Καστοριάς αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αληθινό χρέος φτάνει τα 2,5 €!

Σε αυτές τις οφειλές ο δήμος κανονικά μπορεί να ανταπεξέλθει εν μέρει ή εξ ολοκλήρου με τα ανταποδοτικά (δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες στο λογαριασμό της ΔΕΗ). Αφού από το 2016 δεν φαίνεται να έχει πληρωθεί κάποιο ποσό από αυτά στη ΔΙΑΔΥΜΑ, που πάνε τα λεφτά από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι Καστοριανοί;

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες η ΔΕΗ έστειλε εξώδικο στη ΔΕΥΑΚ για το χρέος των 5,5 περίπου εκατομμυρίων € και η κατάσταση μοιάζει ανεξέλεγκτη!

Στη ΔΕΗ βέβαια σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο δήμος μαζί με τα νομικά του πρόσωπα φέρεται να χρωστά άλλα τόσα.

Η λίστα των χρεών μοιάζει με εφιάλτη και ένας Θεός ξέρει μέχρι σε ποιο σημείο βρίσκεται στο σύνολο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Γιάννης Κορεντσίδης έκπληκτος μαθαίνει ότι τις τελευταίες ώρες και μέρες πραγματοποιούνται έκτακτες απευθείας αναθέσεις και φορτοεκφορτώσεις υλικών από νομικά πρόσωπα του δήμου.

9χίλιαρα πέφτουν με ξαφνικές απευθείας αναθέσεις της τελευταίας στιγμής σαν να μην υπάρχει αύριο…

Σε άκρως περίεργες (στην καλύτερη των περιπτώσεων) συνθήκες και με ταχύτητα διαδικασίας που θυμίζει «πλιάτσικο» από το πρωί φορτηγά, φορτώνουν αδρανή υλικά από τό λατομείο της «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» και τα μεταφέρουν σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εργολάβων! Η εξήγηση που δίνουν κάποιοι είναι ότι με αυτόν τον τρόπο εξοφλούνται χρέη της ΜΑΚΕΔΝΟΣ στους εργολάβους.

Εικόνες απείρου κάλλους έχουν καταγράψει κινητά ανθρώπων της νέας δημοτικής αρχής που έσπευσαν επί τόπου μετά από καταγγελίες.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά.

  • Γιατί αυτή η σπουδή και βιασύνη να μεταφερθούν τόνοι υλικών για να συμψηφιστούν τα όποια χρέη, δύο μέρες πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής;
  • Ακόμη και αν παρακάμψουμε το προηγούμενο ερώτημα, σε ποια τιμή υπολογίζουν το υλικό που παραδίδεται στους εργολάβους που σύμφωνα με τις πληροφορίες ονομάζεται «εφταράκι»
  • Ποια είναι η οφειλή στους εργολάβους; Αληθεύει ότι είναι αρκετά κάτω των 20.000 €;
  • Αληθεύει ότι σήμερα έγιναν 160 δρομολόγια φορτοεκφόρτωσης από 20 περίπου ιδιωτικά φορτηγά που το καθένα έχει χωρητικότητα περίπου 20 τόνους;
  • Αληθεύει ότι το «εφταράκι» κοστίζει στην αγορά 150 € ανά φορτηγό; Αν είναι έτσι:
  • 20 φορτηγά επί 8 δρομολόγια το καθένα = 160 δρομολόγια επί 15 € = 24.000 €
  • Αν το χρέος είναι π.χ. 18.000 γιατί σήμερα μεταφέρθηκαν υλικά αξίας μεγαλύτερης; Και από ότι ακούσαμε είναι πιθανόν αύριο να συνεχιστεί η διαδικασία.

Επίσης:

Την περασμένη Δευτέρα απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι της ΜΑΚΕΔΝΟΣ. Με ποιους υπαλλήλους έγινε η προαναφερθείσα σημερινή διαδικασία; Με τους υπαλλήλους των ιδιωτών εργολάβων; Αν ναι πως μπορεί να σταθεί νομικά αυτό;

Τέλος:

Αν (σύμφωνα με μερικούς δικηγόρους του…διαβόλου) τα υλικά παραδόθηκαν με τιμές χαμηλότερες από την τρέχουσα της αγοράς, οι εργολάβοι που τα παρέλαβαν έχουν δημιουργήσει τεράστιες αποθήκες με αυτά. Επομένως η κοινή λογική λέει ότι για αρκετά χρόνια δεν θα χρειαστούν ούτε πετραδάκι από τη ΜΑΚΕΔΝΟΣ. Επίσης, αν κάποιος -οποιοσδήποτε – τρίτος χρειαστεί αυτά τα υλικά, γιατί να απευθυνθεί στη ΜΑΚΕΔΝΟΣ αφού θα μπορεί να αγοράσει σε χαμηλότερες τιμές από τις αποθήκες των εργολάβων. Με αυτό το σενάριο η ΜΑΚΕΔΝΟΣ πάει για φούντο και ποιος την αγοράζει μετά; Εδώ σας θέλω! Ποιος είναι ο εργολάβος που έχει εδώ και χρόνια όνειρο να κάνει δική του τη ΜΑΚΕΔΝΟΣ;

Υ/Γ – Αληθεύει ότι κορυφαίο στέλεχος της απελθούσης δημοτικής αρχής συνδέεται επαγγελματικά με εργολάβους που δραστηριοποιήθηκαν στη σημερινή διαδικασία;

Ετοιμαστείτε, έρχονται μπουρίνια…

Δείτε τη λίστα των χρεών του Δήμου Καστοριάς μόνο στη ΔΙΑΔΥΜΑ (υπάρχουν πληροφορίες που ανεβάζουν την οφειλή στα 2,5 €):

2

Κάντε κλικ για μεγέθυνση της φωτο:1921

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια