Γιάννης Τoτoνίδης: «Τρίτο καλοκαίρι που τα ελληνοαλβανικά σύνορα δέχονται όλη την πίεση του μεταναστευτικού» - OlaDeka

Γιάννης Τoτoνίδης: «Τρίτο καλοκαίρι που τα ελληνοαλβανικά σύνορα δέχονται όλη την πίεση του μεταναστευτικού»

Τρίτο καλοκαίρι που τα ελληνοαλβανικά σύνορα δέχονται όλη την πίεση του μεταναστευτικού.

Η πύλη εισόδου κάποτε μετατράπηκε σε πύλη εξόδου και δεκάδες παρατυποι μετανάστες καθημερινά προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα (από Θεσπρωτία μέχρι κ την Φλώρινα) με σκοπό να φύγουν από την χώρα μας.

Οι Αστυνομικοί – Συνοριακοί Φυλακές δίνουν πραγματικό αγώνα για να μπορέσουν για άλλη μια φορά να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων μας.

Οι ακριτικές αυτές περιοχές ζουν εποχές 1999 με πλήθος μεταναστών να τριγυρνάνε στις περιοχές αυτές με σκοπό να φύγουν από την χώρα μας.

Θα πρέπει όμως μετά από ενα μήνα κ πλέον της νέας κυβέρνησης, να παρθούν μέτρα ώστε να μπορέσουν και παλι να αναπνεύσουν αυτές οι ακριτικές περιοχές μας.

Το στοίχημα είναι ένα,να περιοριστεί η παράνομη είσοδος των παράτυπων μεταναστών στον Έβρο αλλά κ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, παράλληλα όμως, να γίνει σωστή διαχείριση των παράτυπων μεταναστών που είναι διάσπαρτοι σε όλοι την ενδοχώρα.

Προτάσεις έχουν κατατεθεί από την ΠΟΣΥΦΥ και επιτέλους ας γίνει κάτι γιατί το φιλότιμο του Έλληνα Αστυνομικού Συνοριοφυλακα αρχίζει να εξαντλείται.

Η πίεση μεγάλη και το προσωπικό λίγο στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης.
Ας μην αφήσουμε την χώρα να γίνει ένα απέραντο κέντρο διαχείρισης μεταναστών.

Οι ακριτικές περιοχές πρέπει να αναπνεύσουν.

Τοτονιδης Γιάννης γενικός γραμματέας ΠΟΣΥΦΥ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria