Βασιλική Θάνου: Δεν παραιτούμαι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αρχική » Ελλάδα » Βασιλική Θάνου: Δεν παραιτούμαι από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Μαίνεται η αντιπαράθεση για την διάταξη, που παύει τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Για προσπάθεια βίαιης αποπομπής της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει λόγο η Βασιλική Θάνου, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για φωτογραφική και αντισυνταγματική διάταξη.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 είναι αυταπόδεικτο ότι η διάταξη είναι φωτογραφική, αφού «αφορά τη μία από τις 22 ανεξάρτητες Αρχές που λειτουργούν στο κράτος» και «δεν τους ενδιαφέρει η αμεροληψία και η ανεξαρτησία των υπόλοιπων Αρχών».

Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, καθώς με μία τέτοια κίνηση θα νομιμοποιούσε, όπως λέει, μία παράνομη διαδικασία.

Σημείωσε ότι επίσης ότι η κυβέρνηση την στοχοποιεί και δείχνει εμπάθεια απέναντι στο πρόσωπό της, ενώ απέρριψε την κατηγορία ότι έχει ταυτιστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή διετέλεσε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε είναι υπερκομματικό πρόσωπο. «Πράγματι ήμουν προϊσταμένη του νομικού γραφείου πρώην πρωθυπουργού… Όλοι σε αυτά τα γραφεία, υπηρετούν επιλεγόμενοι από τον πρωθυπουργό ή είναι τεχνοκράτες.

»Τεχνοκράτης ήμουν κι εγώ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρξα ποτέ κομματικό πρόσωπο με την έννοια που θέλει να μου βάλει ταμπέλα η ΝΔ».

Ερωτηθείσα για τυχόν οφέλη από την τρέχουσα θέση της, σημείωσε πως παίρνει 100 ευρώ λιγότερα από ό,τι είναι η σύνταξή της, η οποία έχει ανασταλεί.

Κληθείσα να σχολιάσει δηλώσεις της προ δεκαετίας παραδέχθηκε ότι είχε πει πως ο δικαστικός δεν πρέπει να παίρνει θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή ή σε άλλη δικαστική θέση.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, έκτοτε έχουν αλλάξει οι συνθήκες.

«Από τότε όλοι οι πρόεδροι Ανεξαρτήτων Αρχών είναι δικαστικοί κι αυτό γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο δικαστής έχει την εμπειρία» είπε.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια