ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ - OlaDeka

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

Θετικά βλέπει ο νέος υπουργός Άμυνας τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για το μέλλον των σχέσεων Αθήνας – Σκοπίων ο νέος υπουργός Άμυνας σχολιάζοντας θετικά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τις δύο χώρες γεννάει η απαρέγκλιτη τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστήριξε ο νέος υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στο συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.
Ο Καβαλιώτης υπουργός, ο οποίος ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, είχε χαρακτηρίσει «άθλια» τη Συμφωνία (δείτε εδώ), φαίνεται πως πλέον έχει αλλάξει άποψη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, σε ενότητα που ήταν ομιλητής μαζί με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, δήλωσε πως εάν η Συμφωνία των Πρεσπών εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε  θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή.

panagiotopoulos-payat

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν αμφισβητεί την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές.

Ολόκληρη η δήλωσή του μετά το 12′: «Και ένα τελευταίο σχόλιο, βέβαια, θεωρώ επιβεβλημένο να το κάνω, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικού. Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria