Τσαβούσογλου: Να μοιραστούμε το φυσικό αέριο Κύπρου - Μεσογείου - OlaDeka

Τσαβούσογλου: Να μοιραστούμε το φυσικό αέριο Κύπρου – Μεσογείου

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνέντευξη του ΑλέξηΤσίπρα στο OPEN TV

Έκκληση για δίκαιη μοιρασιά του φυσικού αερίου της Μεσογείου και της Κύπρου απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική σύνοδο για τη Μεσόγειο, ο Τούρκος επικεφαλής της διπλωματίας θέλησε να στείλει ένα σαφές, όπως είπε, μήνυμα ότι μοναδική επιθυμία της Άγκυρας είναι να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των Tουρκοκυπρίων επί των πηγών ενέργειας και να μοιραστούν από κοινού οι υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο και στη Μεσόγειο.

«Σήμερα το θέμα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Εμείς δεν βλέπουμε το φυσικό αέριο γύρω από την Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο ως ένα ζήτημα που μας διχάζει, ούτε θέλουμε να το βλέπουμε έτσι. Αντίθετα, επιθυμούμε να ενισχύσουμε την ευημερία και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, να μοιραστούμε από κοινού τις πηγές γύρω από την Κύπρο και τη Μεσόγειο» ανέφερε.

«Εμείς μόνο ένα πράγμα θέλουμε: να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού, τα οποία να αποδέχονται όλοι, Ε.Ε., ελληνοκυπριακή πλευρά και Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ αυτό που ζητούμε; Είναι τόσο απλό. Θα μάθουμε να μοιραζόμαστε. Όταν συμμορφωνόμαστε με το δίκαιο και όταν μοιραζόμαστε, τότε και λύση έρχεται και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στο θέμα της μοιρασιάς των πηγών ενέργειας. Ασφαλώς και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό το θέμα» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι λύση χωρίς πολιτική ισότητα των μερών δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία για τη μη επίτευξη λύσης μέχρι σήμερα.

«Λύση που δεν βασίζεται στην πολιτική ισότητα των δύο μερών -και των δύο μερών τονίζω-, που δεν βασίζεται στην πολιτική ισότητα, δεν μπορεί να είναι βιώσιμη. Καταβάλλουμε προσπάθειες για μια λύση η οποία να εξασφαλίζει και την πολιτική ισότητα, αλλά και να θέτει υπό εγγύηση τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Το 2017 μείναμε στο Κραν Μοντανά επί 12 μέρες, αλλά, δυστυχώς, δεν επετεύχθη. Παρά τις εποικοδομητικές μας προσπάθειες και επειδή δυστυχώς η ελληνοκυπριακή πλευρά απέρριψε το σχέδιο Ανάν το 2014 και δεν τέθηκε σε εφαρμογή. Σήμερα συζητούμε ανεπίσημα για το τι θα διαπραγματευτούμε με την ελληνοκυπριακή διοίκηση Νοτίου Κύπρου, την ΤΔΒΚ, την Ελλάδα και την Αγγλία», είπε.

Τουρκικός Τύπος: Ο Τσίπρας προσπάθησε να εκφοβίσει!

Εκτενής είναι η αναφορά των τουρκικών ΜΜΕ αναφορικά με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο OPEN TV

Ακσάμ

Ανησύχησαν από το «Γιαβούζ»! Ο Τσίπρας προσπάθησε να εκφοβίσει!

alexis-tsipras-3

Haber7

alexis-tsipras-4

Απειλές Τσίπρα στην Τουρκία: Δεν θα το επιτρέψουμε!

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria