ΣΥΡΙΖΑ: Στην κούρσα της κάλπης µε νέο πρόγραµµα - OlaDeka

ΣΥΡΙΖΑ: Στην κούρσα της κάλπης µε νέο πρόγραµµα

Ενίσχυση της µεσαίας τάξης, δηµιουργία 500.000 θέσεων εργασίας, µείωση των φορολογικών συντελεστών και αύξηση του κατώτατου µισθού συνθέτουν το πλέγµα των πολιτικών που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το πρόγραµµα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία για την επόµενη τετραετία παρουσιάζει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής, ως πρώτη πράξη στην επίσηµη έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Νωρίτερα ήδη από το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει επισκεφθεί στην Ηρώδου Αττικού τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας για να ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο την προκήρυξη εκλογών και συνεπακόλουθα τη διάλυση της Βουλής, επικαλούµενος την ανάγκη σταθεροποίησης της ανάκαµψης της οικονοµίας για τη χώρα. Στη συνέχεια πιθανότατα να υπάρξει αποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών και ορισµός υπηρεσιακού υπουργού, ενώ ενδέχεται να ανακοινωθούν και οι πρωθυπουργικές αποφάσεις για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που οι πληροφορίες επιµένουν ότι θα είναι η Εφη Αχτσιόγλου.

Συσπείρωση 89%

Αµέσως µετά την προκήρυξη των εκλογών ανοίγει και ο δρόµος για τη δηµοσιοποίηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία, ο κεντρικός κορµός των οποίων συζητήθηκε στην κεκλεισµένων των θυρών συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούµενη Κυριακή. Σηµειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει τις επόµενες ηµέρες τις αποφάσεις του και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ζυγίζοντας τα δεδοµένα στο κόµµα του και την αναγκαιότητα να αποτυπωθεί και η εκπροσώπηση της Προοδευτικής Συµµαχίας.

Στην κυβέρνηση εάν δεν προέκυπτε το θέµα µε τις δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου -η οποία δεν πήγε στην Κεντρική Επιτροπή- και όλος ο θόρυβος που προκλήθηκε µε το θέµα των µετατάξεων, θα είχαν κάθε λόγο να είναι ευχαριστηµένοι από τα ευρήµατα της πρώτης µεγάλης δηµοσκόπησης που διενεργήθηκε µετά τις ευρωεκλογές (Metron Analysis). Και αυτό διότι δείχνουν και τάση ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ και µεγάλη συσπείρωση σε σχέση µε τις ευρωεκλογές, της τάξης του 89,1%, στοιχεία που µεταφράζονται τουλάχιστον ως ακόµη µία δυνατότητα και αν χάσει τις εκλογές να εδραιωθεί ως ένας µεγάλος πόλος και µάλιστα εκφράζοντας τον προοδευτικό χώρο. Στην αποψινή παρουσίαση του προγράµµατος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει σε ένα τετράπτυχο άµεσων προτεραιοτήτων µε έµφαση στα εργασιακά, για τα οποία θα υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση µε τη Νέα ∆ηµοκρατία, και την ενίσχυση της µεσαίας τάξης µέσω διόρθωσης της υπερφορολόγησής της.

Ολες οι πληροφορίες επιµένουν ότι στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο πρωθυπουργός θα τοποθετήσει την Εφη Αχτσιόγλου

Σηµειωτέον πως στο πρόγραµµα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία προβλέπεται η δηµιουργία 500.000 θέσεων εργασίας, όπως επίσης και νέα αύξηση του κατώτατου µισθού. Σηµειώνεται πως η αύξηση που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο ήταν της τάξης του 11%. Σε ό,τι αφορά τη φορολογία θα υπάρξει δέσµευση για µείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα και επιπλέον η µείωση που έχει ανακοινωθεί για τις επιχειρήσεις. Εκ παραλλήλου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για µια αποτελεσµατική ∆ηµόσια ∆ιοίκηση και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ο πρωθυπουργός αναµένεται να ζητήσει από τα στελέχη να αναδείξουν τις συνθήκες µε τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 τη διακυβέρνηση της χώρας και ακολούθως να προβάλουν το έργο που συντελέστηκε σε όλους τους τοµείς, αντιπαραβάλλοντας το πρόγραµµά τους µε το αντίστοιχο της Νέας ∆ηµοκρατίας.

«Πρόκειται για ένα ολοκληρωµένο πλέγµα πολιτικών που εξασφαλίζουν βιώσιµη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους, αίρουν σταδιακά τις µνηµονιακές αδικίες, εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, και δίνουν προοπτική στη νεολαία» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας πως για τη νεολαία «αυτό που προέχει είναι η δηµιουργία πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας». Τόνισε επίσης πως η έµφαση πλέον θα δοθεί στη στήριξη της µεσαίας τάξης, δηλαδή στους µικροµεσαίους επιχειρηµατίες, τους ιδιωτικούς και τους δηµοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους που σήκωσαν µεγάλο µέρος της προσαρµογής στις πλάτες τους

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria