Ο Καραμανλής είχε δώσει το όνομα Μακεδονία στον Μπους – ΣΟΚ από το εθνικό ψεύδος - OlaDeka

Ο Καραμανλής είχε δώσει το όνομα Μακεδονία στον Μπους – ΣΟΚ από το εθνικό ψεύδος

“Σιγή ασυρμάτου” για το “σκέτο Μακεδονία” που συζητείτο με τον Νίμιτς επί κυβέρνησης Καραμανλή

Για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού, για μικροπολιτικά οφέλη, κατηγορεί τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της εκπροσώπου του κόμματος, Έφης Αχτσιόγλου, σχετικά με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «Μακεδονικό».

«Τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, αποκαλύπτουν την προσπάθειά της να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για μικροκομματικά οφέλη» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου, σε δήλωσή της, στην οποία επισημαίνει: «Η ΝΔ είχε εκχωρήσει στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία για το εσωτερικό και Μακεδονία-Σκόπια για το εξωτερικό (διπλή ονομασία λοιπόν) και δεν της ζητούσε καν συνταγματική αναθεώρηση. Προφανώς η εθνότητα και η γλώσσα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με το όνομα Μακεδονία.

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε όλα όσα η ΝΔ δεν διανοήθηκε ποτέ να διεκδικήσει».

Καταλήγοντας τονίζει: «Η πατριδοκαπηλία, η μικροπολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων, θέματα τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ενότητα, είναι πέρα από ανεύθυνη μία απαράδεκτη στάση, για την οποία η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες».

Πηγή

Η επιστολή του Κώστα Καραμανλή στον πρόεδρο Μπους, το 2005, ανατρέπει τον πολιτικό κόσμο, αποκαλύπτει τα εθνικά ψεύδη της Νέας Δημοκρατίας και καθιστά τον πρώην Πρωθυπουργό όμηρο εξελίξεων για τον ίδιο και την παράταξη που υπηρετεί, σιωπηλός επί μια δεκαετία.

Μόλις μερικές μέρες αφότου ο πρώην πρωθυπουργός, ύστερα από την δεκαετή αυτή σιωπή, μίλησε κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν εκμεταλλεύτηκε τα κεκτημένα στη σύνοδο του Βουκουρεστίου, η εφημερίδα Documentο αποκαλύπτει επιστολή του Κώστα Καραμανλή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, τον νεότερο, στην οποία δέχεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με βάση συζήτησης το να αποκαλείται η πΓΔΜ (σημερινή Βόρεια Μακεδονία) Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια ή με τη συνταγματική της ονομασία, δηλαδή σκέτο Μακεδονία.

Το 2005 ακόμη, δηλαδή πολύ πριν από τη σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008, όπου Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη συμφωνούσαν για «Βόρεια Μακεδονία», «Άνω Μακεδονία», ο,τιδήποτε Μακεδονία, ο πρώην πρωθυπουργός είχε αποδεχθεί το Μακεδονία χωρίς ουσιαστικά άλλο προσδιορισμό. Τα κράτη μάλιστα που είχαν αναγνωρίσει την πΓΔΜ ως Μακεδονία , μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, δεν δεσμεύονταν στο πώς θα αποκαλούν τη γείτονα χώρα. Το 2005 υπήρξαν διαρροές στα μέσα ενημέρωσης που μιλούσαν για την επιστολή Καραμανλή στον Τζορτζ Μπους, χωρίς ωστόσο να σχολιαστούν επισήμως και χωρίς να αποκαλύπτουν το αληθινό περιεχόμενο της επιστολής.

Ολόκληρη η επιστολή που έρχεται στη δημοσιότητα αποκαλύπτει το παρασκήνιο εκείνης της εποχής και την υποκρισία Καραμανλή, ο οποίος εμφανίζεται ως «μακεδονομάχος», ενώ είχε συμφωνήσει για την εκχώρηση του ονόματος Μακεδονία.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

skopia-karamanlis

Διαβάστε αναλυτικά τη μεταφρασμένη επιστολή:

Αγαπητέ Τζορτζ.

Σε ευχαριστώ για το μήνυμα σου και τα ευγενικά σου λόγια τα οποία μου μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης. Στην επιστολή σου με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2004 επιβεβαίωσες τη στήριξή σου στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του OHE να βρει λύση στο ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, καθώς και την ετοιμότητά σου να ενστερνιστείς οποιαδήποτε λύση προκύψει από αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Θα ήθελα λοιπόν, να σε ενημερώσω για τις πρόσφατες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM). Για πρώτη φορά από την υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη στις 13 Σεπτεμβρίου1995, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Μάθιου Νίμπς προχώρησε στην υποβολή πρότασης, υπό τη μορφή ενός πλήρους προσχεδίου απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του OHE, το οποίον αφορά την τελική διευθέτηση του εκκρεμούς αυτού ζητήματος.

Συγκεκριμένα η προτεινόμενη ονομασία από τον ειδικό διαμεσολαβητή είναι Republika Makedonija Skopje με σκοπό να χρησιμοποιείται αμετάφραστη. Αυτή η ονομασία θα χρησιμοποιείται για κάθε επίσημη χρήση εντός του συστήματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, η πρόταση ενθαρρύνει και άλλους διεθνείς οργανισμούς καθώς και κράτη, να επιλέγουν το προαναφερθέν όνομα για κάθε διεθνή επίσημη χρήση. Το συνταγματικό όνομα Republika Makedonija θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για εσωτερική χρήση εντός της FYROM κάτι που σημαίνει ότι δεν απαιτείται καμία συνταγματική αλλαγή η οποία θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στη Συμφωνία της Οχρίδας του200L Αυτή η πρόταση απέχει από τις θέσεις μας, αλλά θα ήμασταν έτοιμοι να την αποδεχθούμε ως βάση για την επίτευξη λύσης.

Όπως είχα την ευκαιρία να σε ενημερώσω στην επιστολή μου με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου2004, η Ελλάδα είναι έτοιμη να ολοκληρώσει γρήγορα τις συνομιλίες της Νέας Υόρκης. Επί 15 χρόνια διάφοροι παράγοντες εμπόδιζαν την επίτευξη λύσης μεταξύ των δύο κρατών. Προσωπικά είμαι έτοιμος να στηρίξω μια συμφωνία τώρα. Η Ελλάδα είναι, επομένως, διατεθειμένη να εισέλθει σε αυτό το τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων διατηρώντας θετική και εποικοδομητική στάση, για να επιτύχει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Αυτό δεν θα επιτρέψει μόνο την πλήρη ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, αλλά θα συμβάλει επίσης αποφασιστικά στη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής και θα άρει ένα μείζον εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο της ενσωμάτωσης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις ευρωατλαντικές δομές Η πρόταση [Νίμιτς} παρέχει και στις δύο πλευρές ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας το οποίο θα συνεισφέρει στην περαιτέρω σταθεροποίηση της περιοχής. Είναι, επομένως, ζωτικής σημασίας σε αυτό το στάδιο και οι δύο πλευρές να στηρίξουν το σχέδιο πρότασης του OHE. Λαμβάνοντας υπόψη τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη σταθεροποίηση της περιοχής εν γένει, καθώς και τις προκλήσεις που προκύπτουν από τον εν αναμονή προσδιορισμό του μελλοντικού καθεστώτος του Κοσόβου, εύχομαι ειλικρινά οι ΗΠΑ να στηρίξουν ενεργά την πρόταση του OHE.

Ειλικρινά δικός σου,

Κώστας Καραμανλής

Προς την Αυτού Εξοχότητα

George W.Bush

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Οι κύκλοι του πρώην αρχηγού της ΝΔ αναφέρουν πως το εν λόγω έγγραφο «δεν αναφέρεται σε ελληνική πρόταση, αλλά σε πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων». Την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζουν πως αναφέρεται  σε «μία εποχή κατά την οποία οι μαζικές αναγνωρίσεις της τότε ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία έφεραν την Ελλάδα σε εξαιρετικά δυσμενή θέση».

Ταυτόχρονα επισημαίνουν πως το έγγραφο δεν απευθύνεται στα Σκόπια, αλλά προς τις ΗΠΑ, «προκειμένου να αναστραφούν τα τετελεσμένα που προκάλεσε η εκ μέρους τους αναγνώριση και να επιβεβαιωθεί ότι η λύση δεν θα ερχόταν μέσω μονομερών ενεργειών, αλλά μέσω διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Ήταν μία επιβεβλημένη τακτική κίνηση προκειμένου η Ελλάδα να αντιστρέψει τα εις βάρος της τετελεσμένα και να κερδίσει στη συνέχεια με αγώνα και μεθοδικότητα το πλεονέκτημα, όπως και έγινε τελικά στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008»

Οι επαφές του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν επίσης πως «με αυτή την τακτική κίνηση, αλλά κυρίως με μία ολοκληρωμένη στρατηγική που κατέληξε στη Σύνοδο, καταφέραμε να αντιστρέψουμε τα δεδομένα και να εξοπλίσουμε τη χώρα με τα ισχυρά εκείνα όπλα (αποφάσεις Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) που τοποθετούσαν πλέον τα Σκόπια στη θέση του επισπεύδοντος για την εξεύρεση λύσης. Έφεραν δηλαδή την Ελλάδα σε θέση ισχύος»

Οι άνθρωποι του προέδρου καταλήγουν υποστηρίζοντας πως «η πιο τρανή απόδειξη της σταθερότητας στις θέσεις μας παραμένει ότι δεν αποδεχτήκαμε ποτέ λύση που να μην τις ικανοποιεί, εξού και η απειλή του βέτο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008».

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Η απάντηση του Κώστα Καραμανλή η αλήθεια είναι ότι δεν πείθει. Η Νέα Δημοκρατία θ’ απαντήσει; Είχαν παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία και το παίζουν εθνικοί σωτήρες;

Είναι άμεση ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο διότι είμαστε στα όρια του εθνικού διχασμού, αν η επιστολή αυτή είναι πραγματική.

Είναι φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.

Η Φώφη Γεννηματά θα συνεχίσει να λειτουργεί ως υπηρετικό προσωπικό της Νέας Δημοκρατίας ή θα πάρει θέση;

Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ θα σύρονται σ’ αυτόν τον σοσιαλιστικό εξευτελισμό μιας πάλαι ποτέ προοδευτικής παράταξης του Ανδρέα Παπανδρέου;

Το ΚΚΕ θα βρει ότι όλα αυτά αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό απ’ τα πραγματικά του προβλήματα, όπως έκανε και στην υπόθεση novartis και την «έκανε»  στη συνέχεια με ελαφρά πηδηματάκια απ’ την Βουλή;

Κυρίες και κύριοι, ήρθε η ώρα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε τους αληθινούς ψεύτες, τους αληθινούς «προδότες» της Μακεδονίας!

Οι ανόητες δικαιολογίες του Καραμανλή ότι αυτές είναι απόψεις του Νίμιτς, που με ξεκάθαρο τρόπο αποδέχεται ο ίδιος στην επιστολή αυτή, μπορούν να θυμώσουν ακόμα και μαθητές νηπιαγωγείου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria