Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές: Ναι, το παιχνίδι γυρίζει - OlaDeka

Αλέξης Τσίπρας για τις εκλογές: Ναι, το παιχνίδι γυρίζει

«Η διεθνής θέση της Ελλάδας είναι πιο ισχυρή από ποτέ», τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξή που δημοσιεύεται στις 23 Ιουνίου

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγες µέρες πριν από τις κάλπες, ανοίγει τα χαρτιά του. «Η διεθνής θέση της Ελλάδας, τόσο στην Ευρώπη όσο και γενικότερα, είναι σήµερα πιο ισχυρή από ποτέ» τονίζει και συµπληρώνει: «Η χώρα είναι οικονοµικά ασφαλέστερη από ποτέ, µε ένα µαξιλάρι πάνω από 30 δισεκατοµµύρια ευρώ, µε πλεονασµατικό ΕΦΚΑ, µε µετρηµένο το κόστος της πολιτικής µας µέχρι το τελευταίο ευρώ».

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει επιστροφή στις µαύρες µέρες του Σαµαρά, του Βενιζέλου και του ∆ΝΤ, και όσοι βαυκαλίζονται µε όνειρα για ρεβάνς, εκδίκηση και στρατηγική συντριβή της Αριστεράς θα ξυπνήσουν απότοµα στις 8 Ιουλίου, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής». Ο πρωθυπουργός, λίγες ώρες µετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες και την απόφαση για λήψη στοχευµένων µέτρων κατά της Τουρκίας, διαβεβαιώνει ότι σκοπός του είναι η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωµάτων στο Αιγαίο και η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού χωρίς στρατούς κατοχής και εγγυήσεις – δυνατότητα που ενισχύεται µετά τη Συµφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, αφήνει αιχµές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «πρωθυπουργός δεν γίνεσαι µε πήλινα πόδια», διαβεβαιώνει ότι η χώρα είναι οικονοµικά ασφαλέστερη από ποτέ και υπόσχεται ότι η Προοδευτική Συµµαχία θα διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλµού.

Τέλος, παραφράζοντας τον Οδυσσέα Ελύτη, λέει πως όταν ακούµε για δηµοσιονοµικό εκτροχιασµό από τα χείλη εκείνων που ρήµαξαν τη χώρα, ανθρώπινο κρέας µυρίζει…

Ολόκληρη η συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού δημοσιεύεται στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί στις 23 Ιουνίου

Λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα στις ευρωεκλογές. Υπάρχει περίπτωση κάτι τέτοιο να συµβεί στην εθνική αναµέτρηση;
Οχι. Είµαι κατηγορηµατικά και ρεαλιστικά αισιόδοξος. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει επιστροφή στις µαύρες µέρες του Σαµαρά, του Βενιζέλου και του ∆ΝΤ. Και όσοι βαυκαλίζονται µε όνειρα ρεβάνς, εκδίκησης, στρατηγικής συντριβής της Αριστεράς θα ξυπνήσουν απότοµα στις 8 του Ιούλη.

Υποθέτω ότι διαβάζετε µε αρκετή προσοχή τις δηµοσκοπήσεις, αλλά δεν στέκεστε σε αυτές. Εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το παιχνίδι γυρίζει;
Στην ερώτησή σας η απάντηση µπορεί να είναι µόνο µία λέξη: «Ναι». Και αν µου λέγατε να προσθέσω άλλη µία λέξη, αυτή θα ήταν πάλι «ναι».

Ποιος είναι ο σχεδιασµός σας για την Προοδευτική Συµµαχία µετά τις εκλογές;
Η Προοδευτική Συµµαχία είναι µια κατάκτηση του δηµοκρατικού λαού µας, που δεν θέλει να δει τη χώρα και τη ζωή του στα χέρια µιας σκληρής, άκρως συντηρητικής, διαπλεκόµενης ελίτ, η οποία συχνά κινείται στα όρια της νοµιµότητας, και κύριος πολιτικός της εκπρόσωπος είναι η Ν∆ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα τη διαφυλάξουµε λοιπόν την Προοδευτική Συµµαχία, όλοι µαζί, ως κόρη οφθαλµού. Και θα κάνουµε ό,τι περνάει από το χέρι µας για να τη διευρύνουµε, να την απλώσουµε σε όλες τις περιοχές, τις πόλεις, τα χωριά, τις γειτονιές. Θα βοηθήσουµε να ριζώσει στις συνειδήσεις.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria