Στον Δήμο της Χίου Αγγελής, Τόμου και Στεργιόπουλος σε εκδηλώσεις για τους Εθνομάρτυρες Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του - OlaDeka

Στον Δήμο της Χίου Αγγελής, Τόμου και Στεργιόπουλος σε εκδηλώσεις για τους Εθνομάρτυρες Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του

Στον Δήμο της Χίου παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ.Ανέστης Αγγελής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Τόμου Ιωάννης και ο Αντιδήμαρχος κ.Στεργιόπουλος Ευάγγελος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης προς τους Εθνομάρτυρες Ρήγα Φεραίο και τους συντρόφους του, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» και ο Δήμος Χίου.

Με πρόταση του κ. Γεωργίου Σούρλα πρ. Υπουργού – Αντιπροέδρου της Βουλής, στο Βελιγράδι τον Ιούνιο του 2015 οι Δήμαρχοι Φερών, Ζίτσας Ιωαννίνων, Καστοριάς, Βοΐου, Λευκωσίας Κύπρου, και Χίου δημιούργησαν το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» και αποφάσισαν από κοινού να τιμούν κάθε χρόνο τον Ρήγα και τους συντρόφους του στους τόπους καταγωγής τους, διοργανώνοντας εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Φέτος ήταν η σειρά του Δήμου Χίου, ύστερα από τους Δήμους Καστοριάς, Βοΐου και Ζίτσας Ιωαννίνων, να αποδώσει φόρο τιμής για την συμπλήρωση 221 χρόνων από την εκτέλεση του Ρήγα και των συντρόφων του.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου τελέστηκε  μνημόσυνο στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Αργέντη και το απόγευμα έλαβε χώρα εκδήλωση τιμής στην Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής».

Ο Δήμαρχος Καστοριάς χαιρέτησε την εκδήλωση και μίλησε για τη δράση και τη θυσία των Καστοριανών αδελφών Ιωάννη και Παναγιώτη Εμμανουήλ, που υπήρξαν συνεργάτες του Ρήγα Φεραίου και μαρτύρησαν στον Πύργο Νεμπόισα, στο Βελιγράδι το 1798.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τον Δήμο Χίου, την Κυριακή 23 Ιουνίου, με συμμετοχή των εκπροσώπων του Δήμου μας στις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος της νήσου των Ψαρών.

02_mnimosyno-min

03_vivliothiki-korais-min

04_vivliothiki-korais-min

06_protomi-kanari-min

mnimosyno-min

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria