“Στον αέρα” το ντιμπέιτ- Δεν συμφωνούν τα κόμματα σε ημερομηνία- Αιχμές ΝΔ για Τσίπρα

Αρχική » Ελλάδα » “Στον αέρα” το ντιμπέιτ- Δεν συμφωνούν τα κόμματα σε ημερομηνία- Αιχμές ΝΔ για Τσίπρα

Τα κόμματα δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε νέα ημερομηνία, καθώς ο πρωθυπουργός αδυνατεί να μετάσχει σε τηλεμαχία την 1η Ιουλίου λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής. Επίθεση της ΝΔ στον πρωθυπουργό. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διεξαγωγή του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών είναι αμφίβολη, καθώς τα κόμματα δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν σε νέα ημερομηνία μετά τη διαπίστωση ότι την 1η Ιουλίου, που αρχικά είχε οριστεί από τη διακομματική ως ημέρα διεξαγωγής της τηλεμαχίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, το πρωί επικοινώνησε με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος δήλωσε την αδυναμία του κ.Τσίπρα να μετάσχει στο ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου και πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου. Η ΝΔ κατανοώντας τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να ανταποκριθεί στην ορισθείσα ημερομηνία, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ την 27η Ιουνίου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Ύστερα από διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, η ΝΔ πρότεινε ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28 Ιουνίου, προσθέτουν πηγές της ΝΔ. Ο κ.Ηλιόπουλος αργά το απόγευμα ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί κοινή ημερομηνία με τα άλλα κόμματα για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ, καταλήγουν οι ίδιες πηγές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν βαρύνει την αξιωματική αντιπολίτευση η ευθύνη για το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το ντιμπέιτ βρίσκεται στον αέρα.

“Κατά τα λοιπά οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν” σχολιάζουν επίσης πηγές της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “μπορεί να βγω με skype από τις Βρυξέλλες” συμπληρώνοντας ότι “υπάρχει ένα υπαρκτό στην περίπτωση που δεν θα μπορώ να είμαι εγκαίρως στην Αθήνα και την ημέρα που έχει οριστεί αυτή η τηλεοπτική αντιπαράθεση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα βγει λευκός καπνός για την επόμενη ηγεσία των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”. Σχολίασε όμως επίσης ότι: “Έτσι όπως την ετοιμάζουν την τηλεοπτική αναμέτρηση, παράλογοι μονόλογοι θα γίνουν”, φράση που προκάλεσε και την αντίδραση της ΝΔ.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι ο κ.Τσίπρας λόγω της Συνόδου Κορυφής δεν μπορεί να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου, καθώς η Σύνοδος προβλέπεται να τραβήξει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά πως εάν συμφωνηθεί οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία ακυρώνεται ο κομματικός προγραμματισμός για να λάβει μέρος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το πρωί ο κ.Ηλιόπουλος έχει εμπλακεί σε ένα γαϊτανάκι, καθώς όπως λένε υπάρχει μία ανελαστικότητα από πλευράς των άλλων κομμάτων στο να βρεθεί νέα ημερομηνία. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν διαθέσιμοι σε οποιαδήποτε ημερομηνία πλην της 1ης Ιουλίου αλλιώς όπως έλεγε χαρακτηριστικά πηγή της Κουμουνδούρου “όντως θα βγει ο Τσίπρας στο τέλος με σκάιπ από Βρυξέλλες”.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια