Ο αντεισαγγελέας Αγγελής “καρφώνει” πολιτικό για τη Novartis

Αρχική » Ελλάδα » Ο αντεισαγγελέας Αγγελής “καρφώνει” πολιτικό για τη Novartis

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής “καρφώνει”  τον Ελληνα πολιτικό ο οποίος σύμφωνα με το FBI έχει ύποπτο λογαριασμό στην Ελβετία. Λογαριασμό μέσω του οποίου, όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανοί διακινήθηκε χρήμα της Novartis.

Στην εμπιστευτική αναφορά του Ιωάννη Αγγελή προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που δημοσιεύεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Documento αναφέρεται χαρακτηριστικά: « Σε σχέση με τη διαρροή της συζήτησης προς τα ΜΜΕ, που έγινε κατά τη συνάντηση της Βιέννης. Οπως αναγράφω στην αρχική αναφορά μου, είναι αληθές ότι, πράγματι έγινε αναφορά για συγκεκριμένο πρόσωπο και ειδικότερα για τον κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, στο βαθμό και με τον τρόπο που αναφέρω στην αρχική αναφορά μου. Συγκεκριμένα στην αρχική από 7-1-2019 αναφορά μου, αφού πρώτα περιγράφω, τις συνθήκες, υπό τις οποίες έγινε δήθεν δικαστική συνδρομή, αναγράφω (κατά λέξη) ότι «…έγινε πράγματι συζήτηση για συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι της «Αμερικανικής πλευράς» μας ανέφεραν ότι, συγγενικό πρόσωπο  αυτού του πολιτικού χρησιμοποιεί λογαριασμό στις ΗΠΑ, ο οποίος (λογαριασμός)…»

Το υπόλοιπο κείμενο δεν φαίνεται ολοκληρωμένο στην πρώτη σελίδα του Documento.

Οπως γίνεται αντιληπτό υπάρχει η ουσία, η οποία είναι η ύπαρξη πληροφοριών για λογαριασμό Έλληνα πολιτικού στην Ελβετία. Υπάρχει και η νομική διαδικασία για την παραλαβή αυτών των πληροφοριών. Τη διαδικασία οφείλουν να βρουν οι δικαστές και να προχωρήσουν στο έργο τους.

Ο ελληνικός λαός ενδιαφέρεται για την απονομή δικαιοσύνης. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην αυστηρή αρμοδιότητα των δικαστών, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών.

Επίσης, η αντιπαράθεση του Ιωάννη Αγγελή και την Ελένη Τουλουπάκη και τους άλλους εισαγγελείς διαφθοράς είναι πολύ σημαντικό να διαλευκανθεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. Κι΄ αυτό γιατί θα τρωθεί ανεπανόρθωτα το κύρος όχι μόνο της Δικαιοσύνης, αλλά και του πολιτικού συστήματος.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Δείτε το κείμενο από την αναφορά του Ιωάννη Αγγελή στην Ξένη Δημητρίου

aggelis-1

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια