Η τραγική εικόνα που ραγίζει καρδιές παγκοσμίως σήμερα

Αρχική » Κόσμος » Η τραγική εικόνα που ραγίζει καρδιές παγκοσμίως σήμερα

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η φωτογραφία που απαθανατίζει έναν πατέρα και τη δίχρονη κόρη του, να κείτονται νεκροί στα νερά του ποταμού Ρίο Γκράντε.

Ο Οσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και η κόρη του, Αντζι Βαλέρια, προσπαθούσαν να αφήσουν το Ελ Σαλβαδόρ και να φτάσουν στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Πατέρας και κόρη είχαν εξαφανιστεί την Κυριακή και κανείς δεν ήξερε που βρίσκονταν.

Τελικά, τα πτώματά τους βρέθηκαν σε ποταμό, με τον πατέρα να είναι μπρούμυτα στο νερό και την κόρη του να τον αγκαλιάζει από τον σβέρκο. Η μικρή Αντζι έχει χωθεί στην μπλούζα του πατέρα της, προφανώς σε μια προσπάθεια να περάσουν μαζί το ποτάμι, κάτι που δεν κατάφεραν.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ αναγνώρισε τα δύο πτώματα, με την φωτογραφία των δύο θυμάτων να κάνει τον γύρο του κόσμου. Χιλιάδες άνθρωποι από την κεντρική Αμερική, προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ, με τους Μεξικανούς να έχουν 15.000 και πλέον στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ.

Η φωτογραφία του άτυχου πατέρα και της 2 ετών κορούλας του, πραγματικά συγκλονίζει

1521555_patera-ori-mexiko

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια