Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου – Ο Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της Βουλής

Αρχική » Ελλάδα » Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου – Ο Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της Βουλής

Ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου και ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση τη Βουλής

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 18:30 συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και του ζήτησε να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές στις 7 Ιουλίου. Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την ανάγκη σταθεροποίησης της ανάκαµψης της οικονοµίας για τη χώρα.

«Ήρθα προκειμένου να σας ζητήσω την προκήρυξη εκλογών δεδομένου ότι από τη μέρα των ευρωεκλογών διαμορφώθηκε μία συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου πράγμα τα οποίο θεωρώ ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την πορεία της οικονομίας. Με αυτά τα δεδομένα έχοντας πλήρη την αίσθηση ευθύνης να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Μετά την συνάντηση των δυο ανδρών πιθανότατα θα υπάρξει αποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών και ορισµός υπηρεσιακού υπουργού, ενώ ενδέχεται να ανακοινωθούν και οι πρωθυπουργικές αποφάσεις για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που οι πληροφορίες επιµένουν ότι θα είναι η Εφη Αχτσιόγλου.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Μέγαρο Μουσικής όπου θα παρουσιάσει το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια