ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΔΕΙΤΕ ΣΕ video ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ

Αρχική » Ελλάδα » ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ: ΔΕΙΤΕ ΣΕ video ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ

Δείτε τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου, απάντηση στην συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κρήτη TV και το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη. Σε αυτή τη συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα γίνει καμία μείωση φόρων τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του (σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές), εκτός από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί.

Δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ –  Προοδευτική Συμμαχία, Έφης Αχτσιόγλου, για τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο Κρήτη tv

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύονται οι δήθεν δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη περί μείωσης της φορολογίας για όλους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε χθεσινή του συνέντευξη στο “Κρήτη tv”, δήλωσε ότι δεν θα κάνει καμία μείωση φόρου το 2019, μίλησε για μείωση του ΦΠΑ μόνο στην εστίαση το 2020 -μείωση την οποία ήδη έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση – και παρέπεμψε σε βάθος τετραετίας για τις άλλες υποτιθέμενες μειώσεις φόρων, αφού πρώτα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και διαπραγματευτεί με τους εταίρους,  και υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν.

Ακαθόριστες υποσχέσεις, λοιπόν, για φοροαπαλλαγές αλλά ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας.

Στον αντίποδα αυτού, η κυβέρνηση μείωσε ήδη από φέτος τον ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την ενέργεια και το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει περαιτέρω τον ΦΠΑ, κατεβάζοντας τον μεσαίο συντελεστή από 13% σε 11%, παράλληλα με στοχευμένες μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Οι πολίτες δεν έχουν την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην εποχή της ανασφάλειας και της επιτροπείας.

Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή μας.

Δείτε εδώ το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Βολές» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ στον «KΡHTH TV», εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «χρεώνοντας» στη ΝΔ ότι επιφυλάσσει περικοπές και διάλυση του κοινωνικού κράτους.

«Ο κος Μητσοτάκης μέχρι χθες έλεγε ότι οι υποτιθέμενες φορολογικές μειώσεις που υπόσχεται θα γίνουν από το 2020. Χθες παραδέχθηκε ότι θα γίνουν από το 2021 και… βλέπουμε», τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Τζανακόπουλος, παραθέτοντας το σχετικό απόσπασμα με τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη και αντιπαραβάλλοντάς το με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το μόνο αξιόπιστο σχέδιο είναι αυτό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. :

• Στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για χαμηλά & μεσαία εισοδήματα
• με περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ,
• κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και
• μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%».

«Και όλα αυτά ΧΩΡΙΣ τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και τις περικοπές που επιφυλάσσει η ΝΔ», καταλήγει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών.

tzanako-630x400

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια