Θετικές για την Ελλάδα ήταν οι δηλώσεις των «επισήμων» του Eurogroup. Το θέμα της Ελλάδας δεν ήταν στην ατζέντα και παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για «ανησυχίες για το πακέτο Τσίπρα και τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος», τόσο ο πρόεδρος Μάριο Σεντένο και ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, όσο και οι υπουργοί δεν εξέφρασαν αρνητικά σχόλια.
Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σόλτς, μίλησε για «success story» της Ελλάδας που κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές, επισημαίνοντας με νόημα ωστόσο ότι όλοι στο τέλος θα είναι προσεκτικοί προκειμένου να παραμείνει.
«Η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης. Οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Ωστόσο, αν το θέμα προκύψει, θα το συζητήσουμε», εξήγησε ο Πρόεδρος Σεντένο. Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», τόνισε ο Μ. Σεντένο, προσθέτοντας πάντως ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
«Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού αλλά και του κοινωνικού αντίκτυπου», είπε από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.
«Είμαστε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων για το 2019 και 2020 στο πλαίσιο της διαδικασίας ενισχυμένης εποπτείας η οποία δε θα παρουσιαστεί σήμερα», ενημέρωσε ο Γάλλος επίτροπος. «Από τη στιγμή που η Ελλάδα δεν είναι πια σε πρόγραμμα, οι ελληνικές Αρχές έχουν την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεών τους. Είναι σημαντικό για όλους συνεχίσουμε το διάλογο και αυτό κάνουμε με τις ελληνικές Αρχές. Πρέπει να εκτιμήσουμε τον αντίκτυπο των μέτρων στα πλεονάσματα», είπε, καταλήγοντας ότι «είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη το κατά πόσο συμβάλλουν τα μέτρα στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν «μεγάλες δυσκολίες και υπέφεραν».