Συντάξεις: Αλλάζουν οι ημερομηνίες – Δείτε πότε θα πληρώνονται - OlaDeka

Συντάξεις: Αλλάζουν οι ημερομηνίες – Δείτε πότε θα πληρώνονται

Αλλάζουν οι ημερομηνίες που θα πληρώνονται οι κύριες συντάξεις σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στην Βουλή για τις 120 δόσεις.

Ειδικότερα στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για τους μισθωτούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα καταβάλλεται όπως σήμερα την προτελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Όμως για τους μη μισθωτούς, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ θα καταβάλλεται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη ημέρα εργάσιμη του μήνα που είναι σήμερα. Αυτό σημαίνει π.χ. για την σύνταξη Ιουλίου θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου αντί για 1η Ιουλίου που ισχυει με τις σημερινές διατάξεις.

Παράλληλα σε ότι αφορά τις επικουρικές συντάξεις θα καταβάλλεται με τις νέες ρυθμίσεις την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αντί για την δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Αυτό σημαίνει π.χ. ότι για τις συντάξεις του Αυγούστου θα πληρωθούν στις 30 Ιουλίου αντί για τις 2 Αυγούστου.

Tέλος, αναφέρεται ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι ημερομηνίες δύναται να διαφοροποιουνται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria