Δημοσκόπηση της ALCO για το Open: 5,6% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ (vid) - OlaDeka

Δημοσκόπηση της ALCO για το Open: 5,6% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Αναλυτικά όλα τα ευρήματα από τη μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV με την Έλλη Στάη

Στο 5,6% είναι η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με τη Ν.Δ. Ωστόσο με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 6,3%

Αυτό προκύπτει από το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της Αlco που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV με την Ελλη Στάη, 6 ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές και τις Δημοτικές εκλογές.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το 37% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν ευνοεί ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τη ΝΔ η σκληρή αντιπαράθεση. Την ίδια ώρα το 20% θεωρεί ότι ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία και άλλα κόμματα το 18%.

dhmoskopisi_1

Παράλληλα το 42% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ούτε η πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και του Κυριάκου Μητσοτάκη διασφαλίζει περισσότερο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης μίας οικογένειας.

dimoskopisi_3

Ακόμη το 51% των ερωτηθέντων επιθυμεί τη διεξαγωγή debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 39% τάσσεται κατά αυτού.

dimoskopisi_2

Επιπρόσθετα το 33% των ερωτηθέντων βλέπει νίκη της ΝΔ στις Ευρωεκλογές με μικρή διαφορά, ενώ το 22% εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα νικήσει με μεγάλη διαφορά. Ακόμη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά βλέπει το 15%, ενώ το 2% πιστεύει ότι το κυβερνών κόμμα θα επικρατήσει με μεγάλη διαφορά.

dimoskopisi_4

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου όλα δείχνουν ότι το κλειδί των εκλογών θα είναι η ψήφος των αναποφάσιστων μιας και το ποσοστό τους φτάνει το 11,3%. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,9% (26,4% και 20,8% αντίστοιχα), ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται με το ίδιο ποσοστό (5%) Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, ενώ εκτός Βουλής μένουν ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων.

dimoskopisi_5 dimoskopisi_6

Όσον αφορά τα στατιστικά όρια των κομμάτων βλέπουμε ότι στην περίπτωση της ΝΔ το ελάχιστο είναι 27,1% και το μέγιστο 32,7%. Ακολούθως στον ΣΥΡΙΖΑ το ελάχιστο είναι 21% και το μέγιστο 26,2%. Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ έχουν ως ελάχιστο ποσοστό το 4,3% και μέγιστο το 7,1%. Στη συνέχεια παρατηρούμε ότι το ΚΚΕ το ελάχιστο ποσοστό που συγκεντρώνει είναι 3,6% και το μέγιστο 6,4%. Το Ποτάμι έχει ελάχιστο ποσοστό 1,1% και το μέγιστο 2,7%. Στους ΑΝΕΛ το ελάχιστο ποσοστό που δίνεται είναι το 0,5% και το μέγιστο 2,4 και τέλος στην Ένωση Κεντρώων το ελάχιστο είναι 1,6 και το μέγιστο 3,6%.

dimoskopisi_7

Τέλος όσον αφορά τις συσπειρώσεις παρατηρούμε της ΝΔ ανέρχεται στο 85% ενώ η αντίστοιχη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 56%.

dimoskopisi_9 dimoskopisi_9_0

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria