Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι και θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αρχική » Ελλάδα » Τσίπρας: Οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι και θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρότατη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα υποστήριξε για την επταήμερη εργασία, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

«Οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες τα μέτρα είναι μόνιμα»

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό που πιστεύει, έχει μία βαθιά αντιλαϊκή ατζέντα, δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει. Έχει πει ότι το οκτάωρο είναι ξεπερασμένο, ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός. Χθες το τερμάτισε. Είναι μία ακραία νεοφιλελεύθερη θέση: ότι κάποιες επιχειρήσεις έντασης εργασίας να μπορούν με την συμφωνία των εργαζομένων να εργαζονται επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο άλλο η επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και άλλο η επταήμερη εργασία. Υπάρχει το πενθήμερο και οκτάωρο. Ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε στο ολίσθημα να εκφράσει τις θέσεις του. Ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, αυτό που του ξέφυγε. Οι επικοινωνιολόγοι του και οι σύμβουλοί του τον απέτρεψαν να έλθει να αντιπαρατεθεί μαζι μου. Γιατί θα του ξέφευγαν τέτοια μαργαριτάρια. Εγώ δεν τον μέμφομαι γι αυτό αλλά γιατί δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τις απόψεις του. Και βγήκε για να κατηγορήσει τον πολιτικό του αντίπαλο ότι λέει ψέματα. Δεν ξέρω γιατί να τον κατηγορήσω, για ακραίο νεοφιλελευθερισμό ή για πολιτική αήθεια».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες των πολιτικών του αντιπάλων ότι έφερε το πακέτο των φιλολαϊκών μέτρων λίγο πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «οι εκλογές είναι σε πέντε μήνες αλλά τα μέτρα είναι μόνιμα».

Εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά τα είχε προναγγείλει η κυβέρνηση ήδη από την ΔΕΘ, ότι τώρα το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας και ότι τα μέτρα αυτά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα.

Επιπλέον απευθυνόμενος προς τον πολιτικό του αντίπαλο ρώτησε: «Είναι λαϊκισμός του αισχίστου είδους και ανέφικτα τα μέτρα και δεν θα τα ψηφίσει ή διαφορετικά γιατί τα ψηφίζει, αυτό είναι αντίφαση».

Εξήγησε ότι το επίδομα θα είναι μόνιμο και είναι κάτι ανάμεσα στο δώρο Πάσχα και την 13η σύνταξηανάμεσα με το ύψος της για τους δικαιούχους. Η πολιτική μας είναι να στηρίξουμε τους αδύναμους. Η απόψη των αντιπάλων μας είναι οι αδύναμοι στον Καιάδα».

Ενώ σχετικά με το κυβερνητικό έργο, σημείωσε ότι «όλες οι κινήσεις που έχουμε κάνει ήταν σχεδιασμένες. Ήταν δική μας πολιτική επιλογή να εμβαθύνουμε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εγκαίρως και μπροστά. Θέλαμε να έχουμε όταν βγούμε από τα μνημόνια τον κουμπαρά γεμάτο».

«Με βάση αυτά τα χρήματα μπορούμε να σχεδιάσουμε. Με βάση αυτά ήρθε και η νέα υπεραπόδοση και οι εκτιμήσεις για το 2019 και 2020» σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναρωτήθηκε αν «για τους πολιτικούς μας αντιπάλους είναι κουτσουρεμένη η σύνταξη ή ανέφικτο μέτρο και λαϊκισμός;»

«Είναι μια ολόκληρη σύνταξη για κύριες συντάξεις ως 500 ευρώ και από και πέρα υπάρχει μια διαβάθμιση. Οι περισσότεροι θα πάρουν ολόκληρη και από εκεί και πάνω κάποιοι το 70%. Είναι μόνιμο μέτρο», επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος τόνισε ότι «ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 1,2 δις ευρώ και προτιμήσαμε τα 400 εκ. να πάνε σε ελαφρύνσεις φόρων όπως η μείωση του ΦΠΑ και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του πακέτου πηγαίνει εκεί που δε θα επέλεγε ποτέ ο Κ.Μητσοτάκης, στους συνταξιούχους που ήταν τα πρώτα θύματα της κρίσης».

«Ο κ. Βέμπερ να κάνει κουμάντο στην Βαυαρία και τη Γερμανία»

Ακόμη, ο Αλ.Τσίπρας πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα πλέον δεν είναι στα μνημόνια, έχει μια ανεξάρτητη κυβέρνηση. Κανένας τεχνοκράτης δεν θα μας πει πως θα πιάσουμε τους στόχους. Υπάρχουν βέβαια ακραίες απόψεις όπως του κ. Βέμπερ».

«Να κάνετε κουμάντο στην Βαυαρία και τη Γερμανία, όχι στην Ελλάδα. Αν επιμείνουν κάποιοι θα κάνουν μάλλον πολύ καλό στην προεκλογική μου εκστρατεία και θα αποδείξουν αυτό που πραγματικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια δύναμη υπέρ των Πολλών», τόνισε ο ίδιος

«Ανείπωτη αθλιότητα να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου»

«Η Ελλάδα δεν είναι πια στα μνημόνια. Η Ελλάδα έχει μια κυρίαρχη κυβέρνηση, η οποία έχει, μεν, κάποιους στόχους, αλλά τα μέσα για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι είναι δικιά μας δουλειά. Δεν θα μας πει κανένας τεχνοκράτης Ευρωπαίος τι θα κάνουμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή στο πατέρα του, τονίζοντας πως «δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ.Μητσοτάκης στην Βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου. Είναι αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια και αυτό ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Μητσοτάκης»

«Στην μάχη δεν πας για να χάσεις. Πας να κερδίσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν είχα δει ούτε το 2015. Θα είναι ντέρμπυ οι ευρωεκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως από την μια έχουμε επιχειρήματα και από την άλλη το πείραμα της μεταδημοκρατίας.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

«Πολιτικό όφελος από τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το πολιτικό κόστος -που έλεγαν- έγινε πολιτικό όφελος διότι τη γειτονική χώρα την έλεγαν όλοι Μακεδονία και τώρα Βόρεια Μακεδονία, αλλά όλα αυτά θα φανούν και στις εκλογές».

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ποτέ δεν είχαμε τόσο ισχυρή υποστήριξη και στρατηγικές συμμαχίες. Αυτό γέρνει την πλάστιγγα προς εμάς».ο ίδιος έκανε λόγο για αλλοπρόσαλλη και επιθετική στάση της Τουρκίας. «Μονομερείς ενέργειες αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας δεν θα γίνουν ανεκτές. Έχουμε την αμέριστη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας και αν συνεχιστεί η τουρκική προκλητικότητα θα υπάρξουν συνέπειες».

«Δεν έχουν την τεχνική δυνατότητα για να προχωρήσουν σε ουσιαστικές γεωτρήσεις έχουν όμως την επιθυμία να δημιουργούν εντάσεις» πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στις συνέπειες που θα αντιμετωπίσει η Τουρκία θα είναι οικονομικές. «Δεν αμφισβητούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας αλλά δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση από τις συνθήκες που έχουμε υπογράψει».

Τέλος, αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «πέρα από την ένταση είναι και η γιορτή της Δημοκρατίας και αυτό ας μην το ξεχνάμε. Η επαφή με τον κόσμο με αναζωογονεί».

Πηγή

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια