Τσίπρας: Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης

Αρχική » Ελλάδα » Τσίπρας: Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης

«Οι Ρομά δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας, παιδιά ενός κατώτερου θεού», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην Ξάνθη, στο κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου.

«Χτίσαμε θεμέλια για ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται

«Ο κ. Μητσοτάκης που κατά τα άλλα ισχυρίζεται ότι έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές κρύβεται από πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση. Τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Απόγονος μίας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η ψηφοθηρική εργαλειοποίηση της αναπηρίας που επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης είναι εξοργιστική. Μειώνει τα άτομα με αναπηρία».

«Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με τον κ. Κυμπουρόπουλο ή με το ξαναζεσταμένο φαγητό της πυρκαγιάς στο Μάτι. Κάλυψε το Νίκο Γεωργιάδη για τη υπόθεση παιδοφιλίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης

«Μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Siemens-Novartis-offshore θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Οι 120 δόσεις δίνουν ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες», υπογράμμισε.

Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης

«Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως «στη Βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

«Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Την δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται», είπε ο πρωθυπουργός.

Πολλαπλασιάστηκε η χρηματοδότηση για τη Ξάνθη

«Μέσω του ΕΣΠΑ, στην τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014 (2,6 εκατ. ευρώ)» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στα δικαιώματα των γυναικών και είπε πως καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα της Σαρίας, γεγονός με ιδιαίτερη σημασία για τα δικαιώματα της γυναίκας.

«Επανεξετάζουμε για πρώτη φορά το νομοθετικό πλαίσιο του νόμου 1920/1991, που αναγνωρίζουμε όλοι ότι είναι ξεπερασμένο και πρέπει να αλλάξει, πρέπει να αντικατασταθεί από μια διαδικασία για την ανάδειξη Μουφτήδων από σώμα θρησκευτικών λειτουργών της μειονότητας και που θα εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή τους από τη μειονότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Όχι στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος

«Δεν θέλουμε την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο δεν θέλει πολιτική αλλαγή», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον Μάνφρεντ Βέμπερ υπογραμμίζοντας πως ο «ανθέληνας βαυαρός πολιτικός που καθύβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τους χαρακτήριζε τεμπέληδεςκαι χαραμοφάηδες είναι σήμερα ο εκλεκτός του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για πρόεδρος της Κομισιόν».

«Έχουμε μπροστά μας δύσκολες μάχες αλλά είμαστε σαν τα ψάρια μέσα στο νερό. Μας στηρίζει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες και τα μίντια. Δεν λογοδοτούμε στα τζάκια και στους τραπεζίτες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Το 2015 κάναμε ένα βήμα πίσω αλλά δεν γίναμε τα τσιράκια της παλιάς εξουσίας», υπογράμμισε.

Δείτε εδώ την ομιλία

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια